IPJ Constanța a răspuns petiției locuitorilor din Cobadin, cu razii de amploare

7462
1
IPJ Constanța a răspuns petiției locuitorilor din Cobadin, cu razii de amploare - fondraziecobadin2-1656350143.jpg

Articole de la același autor

Razie de amploare, la sfârșitul săptămânii trecute, în comuna Cobadin. Sirenele mașinilor de poliție au răsunat în toate colțurile localității și în împrejurimi, iar oamenii legii au controlat, la rând, mașini și localnici. Acțiunea a fost dispusă după ce, în urmă cu două săptămâni, mai mulți localnici din Cobadin, susținuți de primarul Cristian Telehoi, au lansat o petiție prin care au cerut Poliției luarea de măsuri, căci nu se mai simt în siguranță în propriile case.

Comuna Cobadin stă pe un butoi cu pulbere. Nervii și răbdarea localnicilor sunt întinși la maximum, după ce, în ultima perioadă, în comună au avut loc mai multe furturi din locuințe și scandaluri, ai căror „protagoniști” au fost, în general, membrii comunității rome. Acesta a fost motivul pentru care, în prima săptămână din luna iunie, mai mulți localnici, susținuți de primarul Cristian Telehoi, au lansat strângerea de semnături pentru trimiterea unei petiții către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța, prin care cereau măsuri legale pentru reducerea fenomenului infracțional.

„Locuitorii comunei Cobadin vă aduc la cunoștință faptul că, în ultimii ani, cetățenii de etnie romă – locuitori ai comunei ne creează mari probleme, constând în amenințări, agresiuni cu arme albe, furturi din locuințe, furturi din autoturisme, furturi de animale, agresarea copiilor, deranjarea ordinii și liniștii publice. Nu ne mai simțim în siguranță în propria comună și în propriile case. De asemenea, distrug bunurile comunității, dar cetățenii români nu depun plângeri, reclamații de frica lor, deoarece sunt amenințați.

Ținând cont de starea de infracționalitate, care a depășit orice limită, vă rugăm să dispuneți orice măsuri legale, astfel încât viața noastră să se desfășoare în condiții de siguranță. Dorim înființarea unui post de jandarmi, cum era pe timpuri, ori detașarea unui echipaj de jandarmi pe raza comunei”, au semnalat oamenii în petiția care a circulat o vreme bună prin comună.

Zeci de mașini și localnici verificați și amendați

Semnalul transmis de localnicii din Cobadin a fost luat foarte în serios de IPJ Constanța. Deși, la nivelul evidenței, reclamațiile oamenilor nu se confirmă – căci, după cum era de așteptat, puține dintre nemulțumirile oamenilor privind furturile din gospodării, amenințările sau scandalurile s-au concretizat în plângeri penale depuse în atenția Poliției! –, polițiștii de la Secția 4 Rurală Medgidia nu au stat pe gânduri și, în sfârșitul de săptămână care a trecut, au descins, cu toate echipajele pe care le aveau la dispoziție, în comuna Cobadin. Drept pentru care localitatea a fost împânzită de mașini de poliție, iar polițiștii și polițiștii locali au controlat „tot ce mișca”! La final, au fost aplicate zeci de sancțiuni. „La sfârșitul săptămânii trecute, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia, cu sprijinul polițiștilor locali din Cobadin, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor comise cu violență, precum și a celor contra patrimoniului. Astfel, polițiștii au legitimat peste 80 de persoane și au oprit, pentru control, aproximativ 70 de autovehicule. În urma activităților, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.500 de lei, dintre care 10 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 4 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Intervenție rapidă, pentru ca la Cobadin să nu se întâmple precum la Bolintin Vale

Se impune menționat că reacția rapidă a IPJ Constanța survine și în contextul în care, la începutul acestui an, cazul din satul Bolintin Vale, din Giurgiu, a stabilit un precedent nefericit: șoferul unui microbuz a murit în urma unui conflict cu mai mulți romi din localitate, iar ulterior comunitatea română s-a răsculat, fiind nevoie de intervenția a zeci de polițiști și jandarmi pentru ca situația să nu escaladeze. La acel moment, ministrul Lucian Bode a cerut ca la nivelul fiecărui inspectorat de poliție să se realizeze „o evaluare managerială pentru a vedea problemele care pot duce la situații similare celei de la Giurgiu”. Potrivit informațiilor noastre, acțiuni precum cea din week-end vor mai fi realizate și în săptămânile următoare, astfel încât să fie diminuat fenomenul infracțional. 



Comentează știrea

Adrian
30 iunie 2022
Campul asta e inutil, dle programator. Subiectul = articolul la care comentez

In Constanta se cer insistent razii si masuri in trafic, dupa ce s-a ajuns ca singura lege respectata pe strazi sa fie legea junglei si nu ne mai simtim in siguranta in masini. Ce masuri va lua IPJ Constanta ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5969 secunde