Polițiștii, sătui de câte amenzi au dat firmelor de transport

"Transportul cu microbuzul, cel mai nesigur!"

3706
12
Supraaglomerarea mijloacelor de transport în comun a devenit o realitate pe cât de banală, pe atât de periculoasă. Și șoferii, și călătorii folosesc un fel de pact tacit în care ambele părți încalcă legea, punându-și în pericol viețile. De cealaltă parte, autoritățile cunosc în detaliu problema, fără a putea să o rezolve. 


Profitul obținut de șoferii de microbuze le permite să plătească amenzile și apoi să continue să umple autovehiculele până la refuz, asta cu acordul călătorilor, spre disperarea oamenilor legii, dar și a patronilor de microbuze, care nu se aleg cu nimic din toată această "afacere". 


"Părerea mea este că transportul cu microbuzul este cel mai nesigur transport. Cred că transportul ar trebui făcut cu au-tobuze sau cu autovehiculele cu cel puțin 17 locuri. Nu sunt nici cal și nici măgar și nu rezolvă problema transportului. Ne-am săturat și noi de câte amenzi le-am dat", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisar șef Constantin Dancu, șeful Serviciului Rutier Constanța. 


Polițiștii ajung să fie apostrofați chiar de către călători, nervoși că nu ajung în timp util la muncă, mai dezvăluie șeful Poliției Rutiere Constanța. 


"Agenții sunt puși într-o situație extrem de neplăcută, nu de către șoferii microbuzelor, ci chiar de către călători. «Întârziem la muncă! Ne grăbim! Doar pe ăștia i-ați găsit să-i opriți?», țipă pasagerii la adresa agenților. În cazul unui accident, tot ei sunt cei care ne arată degetul și ne spun că nu se iau măsuri", a mai adăugat Constantin Dancu. 


Deși am putea crede că șoferii sunt împinși de la spate să circule în ilegalitate chiar de către patronatul firmelor la care lucrează, conducerea GMS Călători a ținut să clarifice faptul că supraaglo-merarea microbuzelor nu este în interesul acestei firme, banii oprindu-se în buzunarul… șoferilor! De altfel, tot șoferii sunt cei care suportă sancțiunile contravenționale acordate de polițiștii rutieri, atunci când sunt sesizate abateri legislative. 


"Și GMS își dorește un transport civilizat, în condiții de siguranță, fapt pentru care rugăm călătorii să evite transportul în picioare. Invităm autoritățile să ia măsuri împotriva șoferilor care încalcă normele de siguranță. Totodată, rugăm călătorii să solicite bilete șoferilor, întrucât este și de datoria cetățenilor de a circula în legalitate", este mesajul Mirelei Mihalcea, directorul general al SC Grup Media Sud Călători SA. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Tzihcac
10 octombrie 2016
Unde nu i cap....

Trasee care nu coincid cu cele ale RATC, statii pentru aceste microbuze si vor disparea singure !!.Cel mai mult ma enerveaza atunci cand opresc unde vrei si unde nu vrei: in curba cu vizibilitate redusa,din 50 in 50 de metri pentru a cobori/urca puturosi/puturoase,etc.

Cetățean
10 octombrie 2016
Trasee care încalcă regulile

Cum poti să acorzi o licență de transport în care se încalcă regulile de circulație. Microbuzul 312 face stânga de pe Soveja la intersecția cu Baba Novac în condițiile în care este interzis.

Biletul
10 octombrie 2016
Naravas

Bilete? Deja e de domeniul SF...am avut"nesimtirea" sa solicit bilet intr-un microbuz de pe linia 312 si mai mai ca nu am fost injurat ca-i "distrag" atentia din trafic de catre dl.sofer...

Concetatean
10 octombrie 2016
Transport in comun

La acea intersectie este semnalizat faptul ca mijloacele de transport public-in comun, au permisiunea sa vireze la stg.....vezi ca este semnul pe stilp......Daca DORITI sa semnalati o ilegaliate,........atunci sa stiti ca microbuzele NU au licenta.....au documente emise in 2006, inainte de aderarea la UE.......

Răspuns la: Trasee care încalcă regulile
Adăugat de : Cetățean, 10 octombrie 2016
Cum poti să acorzi o licență de transport în care se încalcă regulile de circulație. Microbuzul 312 face stânga de pe Soveja la intersecția...
constantean
10 octombrie 2016
transport in Constanta

Aceste microbuze au fost scoase din circulatie in Istanbul, inca de acum 20 de ani, ca sa nu mai spun ca nu mai exista nici la vecinii bulgari. Bineinteles ca trebuie sa existe si mijloace de transport in comun care sa aiba trasee care NU coincid cu cele ale RATC, care nu s-au schimbat tot de 20 de ani, desi puncetele de interes si cartierele orasului s-au schimbat, s-au dezvoltat, dar sa fie unele civilizate, cum ar fi acele autobuze de mici dimensiuni. Eu unul nu le-am vazut decat in poze si in promisiuni. Dar daca se scot si amaratele astea de microbuze si nu se inlocuiesc cu altele civilizate, multa lume nu ar mai putea ajunge nici macar in apropierea serviciilor, scolilor, etc.

geo
10 octombrie 2016
bilet

amice iti dau astia la bilete cate vrei lumea nu cere, asa ca nu mai baga vrajeli

Răspuns la: Naravas
Adăugat de : Biletul, 10 octombrie 2016
Bilete? Deja e de domeniul SF...am avut"nesimtirea" sa solicit bilet intr-un microbuz de pe linia 312 si mai mai ca nu am fost injurat ca-i...
Palaz
10 octombrie 2016
Mincinosii

La pușcărie cu penalii ăștia , trebuie desființat acest transport, și lăsat doar cel de la RATC , inclusiv pentru rutele exterioare

asa, alternativa fiind
10 octombrie 2016
maz-urile lui mazare ?

Serios ? E la fel de nesigur si in maz-urile de la ratc ca si in microbuzele groazei. Pentru inceput ar trebui rase absolut toate si trimise la casat. Reorganizat RATC-ul, introduse masini noi cu cadenta de 5 minute pe rutele principale. Pe secundare - unde nu pot acoperi cu ratc-ul as complementa cu microbuze. N-as accepta decat flote noi.

m
10 octombrie 2016
mm

Firmele de transport din oras sunt de fapt firme de curatenie.Albesc banii negrii si de aceea nu o sa dispara prea curand.

Toma Necredinciosul
10 octombrie 2016
GMS . Călători a ținut să clarifice faptul că supraaglo-merarea microbuzelor nu este în interesul acestei firme, banii oprindu-se în buzunarul… șoferilor!

Oare chiar asta este politica GMS ,D na Mirela Mihalcea ??? Daca s-ar transporta pasageri la capacitate max 14-18 pasageri ( asta deoarce sunt scaune lipsa ) Gunoiul Maxi Taxi ar fi disparut de mult......nu mai era o vaca de muls !

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5958 secunde