Vara aceasta, Poliția Rutieră te oprește și-ți pune… ochelari!

638
Vara aceasta, Poliția Rutieră te oprește și-ți pune… ochelari! - vara-1468507707.jpg
Polițiștii lansează, astăzi, la Constanța, campania de prevenire a accidentelor rutiere din perioada sezonului estival 2016 care au drept cauze conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și neatenția la volan.

Campania intitulată "Fii treaz la volan, când ești la mare" are ca obiective informarea și conștientizarea șoferilor asupra riscurilor la care se expun pe sine și pe toți participanții la trafic atunci când conduc autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice și când sunt neatenți la volan.

Campania se desfășoară în întreg județul Constanța, cu precădere în stațiunile litoralului, în perioada 15 iulie - 1 septembrie, în contextul vacanței estivale și a creșterii afluenței de autovehicule către stațiunile Mării Negre.

Ca element de noutate, polițiștii rutieri vor efectua un experiment pe șoselele care converg către litoralul românesc și în stațiunile Mării Negre, unde vor oferi șoferilor, opriți în trafic, să poarte, pe rând, două perechi de ochelari care simulează percepția vizuală a unei persoane care a consumat băuturi alcoolice, pe timp de zi și pe timp de noapte. Șoferii vor fi rugați să meargă pe o linie dreaptă și să urmărească percepțiile și modificările care survin ca urmare a purtării acestor ochelari. Astfel, vor putea fi conștientizate în mod real toate modificările de echilibru, ale timpului de reacție și percepției vizuale în cazul consumului de băuturi alcoolice.

Campania este inițiată de Serviciul Rutier și Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Constanța și are ca parteneri Universitatea "Ovidius" Constanța - Facultatea de Drept și Științe Administrative, Poliția Locală Constanța, Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră PsihotrafiQ și Improuve Your Business. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9888 secunde