Weekend de foc la Constanţa, plin de spectacole, evenimente religioase şi concursuri! Jandarmeria lansează un apel important!

780
Weekend de foc la Constanţa, plin de spectacole, evenimente religioase şi concursuri! Jandarmeria lansează un apel important! - xweekenddefoclaconstantafoto-1654862307.jpg
În perioada 10 - 13 iunie a.c., aproximativ 180 de jandarmi constănţeni vor acţiona împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pe raza judeţului Constanţa, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinaţie în vederea petrecerii perioadei de minivacanţă.

Astfel, jandarmii vor fi prezenţi în Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Techirghiol, Costineşti şi Mangalia, în cadrul patrulelor mixte şi echipajelor de intervenţie.



Evenimente culturale, sportive, religioase



Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada menţionată, jandarmii vor avea în vedere desfăşurarea în condiţii de siguranţă a adunărilor publice cultural-artistice, sportive şi promoţionale ce vor fi organizate în zona de competenţă, dintre care amintim „Ziua Comunei Rasova”, „Ziua Comunei Fântânele”, „Parada pe două roţi”, „Parada motociclistică”, concertul rock „ Seawolves” - ediţia a XIV-a, „Spectacolul de muzică folk şi poezie”, precum şi concursul de dans „Black Sea Dance Cup”.



Perimetrul bisericilor, atent supravegheat


O atenţie deosebită va fi acordată manifestărilor religioase prilejuite de prăznuirea Rusaliilor, bisericile şi zonele adiacente acestora vor înregistra o prezenţă crescută a credincioşilor, ocazie cu care jandarmii vor veghea la buna desfăşurare a acestor manifestări.


Totodată, în perioada minivacanţei de Rusalii aproximativ 120 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la obiectivele din competenţă.
 

„Pentru un plus de siguranţă şi în special pentru evitarea neplăcerilor în timpul minivacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, jandarmii constănţeni recomandă cetăţenilor următoarele: să nu lase bunuri de valoare, în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme; să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi; să închidă autoturismele şi să le parcheze în locuri special amenajate şi iluminate corespunzător; acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale; să acorde o atenţie deosebită copiilor, care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate; adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială; respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;”, atrag atenţia jandarmii constănţeni.

Unde apelaţi în caz de nevoie

„Reamintim turiştilor că se poate solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea celei mai apropiate patrule, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.”, este apelul oamenilor legii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde