Aleşii judeţeni, convocaţi în şedinţă ordinară. Se votează proiecte care ar putea ajuta persoanele cu dizabilităţi

1771
Aleşii judeţeni, convocaţi în şedinţă ordinară. Se votează proiecte care ar putea ajuta persoanele cu dizabilităţi - fondsedintacjc-1663492002.jpg
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, i-a convocat pe aleşii judeţeni în şedinţă ordinară, miercuri, 21 septembrie, cu începere de la ora 13.00. Pe ordinea de zi se află nu mai puţin de 42 de proiecte de hotărâre care urmează să fie dezbătute şi apoi votate de consilieri.

Unul dintre acestea este proiectul de hotărâre privind Organigrama și Statele de Funcții ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pentru anul 2022. Tot la acest capitol, există un proiect care are legătură cu cel amintit mai sus, şi anume proiectul de hotărâre privind Regulamentul de Organizare și Funcționare al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pentru anul 2022.

Consilierii judeţeni nu neglijează deloc persoanele cu handicap din judeţul Constanţa, astfel că pe ordinea de zi a fost trecut şi proiectul de hotărâre privind înființarea serviciului social cu cazare Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru persoane Adulte cu Dizabilități (CabR)Traian, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare. Pe aceeaşi ordine de zi se află mai multe proiecte care ar putea să ajute persoanele cu dizabilităţi.

Proiectul de hotărâre privind înființarea serviciului social cu cazare Locuința Protejată (Maxim) pentru persoane adulte cu dizabilități Casa Ciocârlia Chirnogeni precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare şi cel privind înființarea serviciului social cu cazare Locuința Protejată (Maxim) pentru persoane adulte cu dizabilități Casa Stăncuța Chirnogeni precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare sunt altele care fac referire la acest aspect. Astfel de proiecte mai sunt valabile şi pentru localităţile Nicolae Bălcescu sau Dorobanţu.

Mihai Lupu a iniţiat de asemenea, şi proiectul de hotărâre privind înființarea Complexului de Servicii Comunitare Ovidiu Medgidia precum și aprobarea Regulamentelor de Organizare și Funcționare ale serviciilor sociale cu și fără cazare.

Centrul de plasament „Micul Rotterdam” nu a fost nici el uitat, astfel că pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre privind reorganizarea Serviciului social cu cazare Centrul de plasament Micul Rotterdam, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Serviciilor sociale cu cazare. Totodată, mai există proiecte de hotărâre care fac referire la anumite rectificări bugetare. Unul dintre acestea ar fi cel privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2022 de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Transportul în judeţul Constanţa este un aspect extrem de important. Din acest motiv aleşii judeţeni vor vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor de călătorie și a abonamentelor pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate în Judeţul Constanța pentru traseele aferente lotului 7, tarife rezultate în urma procedurii de licitaţie deschisă.

Acestea sunt doar câteva dintre cele 42 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Şedinţa de miercuri se va desfăşura în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, în format fizic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3412 secunde