Aleşii locali au decis. Va apărea o nouă construcţie de 15 etaje în Mamaia Nord

1432
Aleşii locali au decis. Va apărea o nouă construcţie de 15 etaje în Mamaia Nord - fond-sedinta-consiliu-iar1-1693491786.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din municipiul Constanţa au fost convocaţi în şedinţă ordinară joi, 31 august, cu începere de la ora 14:00. Pe ordinea de zi s-au aflat 38 de proiecte de hotărâre, iar pe ordinea de zi suplimentară au fost 9. Toate acestea au fost analizate, discutate şi apoi votate de către consilieri.

Unul dintre proiecte a fost cel privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului local al municipiului Constanţa în Consiliul de administraţie al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, cu modificările şi completările ulterioare. Aici, a existat o singură opţiune, în persoana consilierului local PNL, Mihaela Andrei. Au existat 16 voturi pentru şi 6 împotrivă, iar proiectul a fost adoptat cu 26 de voturi pentru.

Un alt proiect important aflat pe ordinea de zi a fost cel privind aprobarea componenţei şi a regulamentului de organizare şi funcţionare a comisiei de vânzare prin licitaţie publică a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanţa. Propunerile au fost Adriana Arghirescu, pentru membru supleant şi Ateş Casimceali pentru membru titular.

Ambii au primit 22 de voturi pentru şi 4 împotrivă, iar proiectul a fost adoptat cu 27 de voturi pentru.

Tot un proiect care a necesitat buletine de vot a fost acela privind acordul de numire a persoanelor propuse să exercite controlul financiar preventiv propriu la societatea Termocentrale Constanţa S.R.L.

În acest caz propunerile au fost Maria Moraru, Silvia Bătrînu şi Mihaela Şerban. Toate au primit voturi în unanimitate. Proiectul a fost adoptat cu 25 de voturi pentru.

Cele două proiecte propuse de grupul consilierilor locali PSD au fost şi ele adoptate cu unanimitate de voturi. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea demarării înfiinţării a patru „Centre de asistenţă şi recuperare pentru seniori” şi proiectul de hotărâre privind aprobarea necesităţii şi oportunităţii obiectivului de investiţii „Bazin de înot şi sală de sport multifuncţională pentru persoanele cu dizabilităţi”.

„La aproape jumătate de an de când aceste proiecte au fost depuse de către grupul PSD şi ca urmare a insistenţelor noastre, astăzi (n.r. joi)

s-au putut vota aceste proiecte importante. Sperăm ca aceste proiecte să nu fie atacate şi blocate de către prefectul Silviu Coşa, doar pentru că sunt proiectele noastre. Vrem ca aceste proiecte să fie puse în valoare pentru că sunt foarte benefice”, a spus liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuţeanu.

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire ansamblu turistic P+5-8E/P+12-15E, Staţiunea Mamaia, zona Mamaia Nord, bd. Mamaia nr. 564, investitor Gamaro Black Sea SRL. Este vorba despre o clădire de 15 etaje care urmează să se construiască în Mamaia Nord, chiar în apropierea plajei. Deşi grupul consilierilor locali USR au votat împotrivă, ceilalţi consilieri au votat pentru, astfel că proiectul a fost adoptat.

În schimb, pe ordinea de zi suplimentară au existat două proiecte care au creat controverse. Este vorba despre proiectul de hotărâre pentru suspendarea privind aprobarea „Reactualizarea PUZ Palazu Mare III, modificare HCLM 116/2003 şi HCLM 126/2003, teren în suprafaţă de 585 ha, aparţinând persoanelor fizice şi juridice” şi proiectul de hotărâre pentru suspendarea aplicării prevederilor HCL nr. 121/2011 privind aprobarea documentaţiei „Reactualizare PUZ Palazu Mare III, modificare HCLM nr. 116/2003 şi HCLM nr. 126/2003, teren în suprafaţă de 585 ha, aparţinând persoanelor fizice şi juridice”, pentru zona delimitată de bd. Tomis, lacul Siutghiol, incinta RAJA şi limita UAT Ovidiu.

Aceste proiecte au fost iniţiate de grupul consilierilor locali USR, în vederea renunţării la construirea unor clădiri pe malul lacului Siutghiol.

Aceştia nu au avut câştig de cauză. Proiectele au fost respinse, ambele cu 7 voturi pentru, 8 abţineri şi 9 împotrivă.

La şedinţa, care s-a desfăşurat în format online, au participat 27 de consilieri din 27.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1395 secunde