Muzică, filme și show-uri extraordinare, la Sunscreen Film & Arts Festival 2023

499
Muzică, filme și show-uri extraordinare, la Sunscreen Film & Arts Festival 2023 - fond-sunscreen-1-1692012188.jpg

Articole de la același autor

Este deja al doilea an consecutiv când SUNSCREEN Film & Arts Festival vine la malul mării, între 17 și 20 august. Programul include comediile „Dragoste pe muchie de cuțit” și „Încă 2.0 lozuri”, show-ul „Sunt un orb” al lui Horațiu Mălăele, concerte susținute de Sarmalele Reci, Nicu Alifantis și Mirabela Dauer. Potrivit organizatorilor, la festival sunt așteptați actorii Dorian Boguță, Carmen Tănase, Ada Galeș, Ilona Brezoianu și criticul de film Irina Margareta Nistor.

SUNSCREEN este un eveniment organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa, Teatrul de Stat Constanța și Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”. În prima seară de festival, în Piața Ovidiu, spectatorii sunt așteptați la un super concert Sarmalele Reci, care sărbătoresc anul acesta 30 de ani de carieră. Concertul va fi urmat de proiecția comediei moldovenești „Carbon”. Nicu Alifantis deschide a doua seară Sunscreen din Piața Ovidiu, într-un concert Alifantis & Zan, urmat de proiecția comediei „Încă 2.0 lozuri“, cu Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol. Comedia scrisă și regizată de Paul Negoescu surprinde ideea îmbogățirii peste noapte în era digitală și prețul scump plătit de unii dintre cei care au pariat pe criptomonede.

Programul zilei de sâmbătă din Piața Ovidiu include un concert Mirabela Dauer și filmul „California Dreamin’“, regizat de regretatul Cristian Nemescu, în care joacă Armand Assante și Răzvan Vasilescu.

Duminică, pe marele ecran se vede „Dragoste pe muchie de cuțit“, o comedie romantico-culinară cu Carmen Tănase, Răzvan Bănică, Ada Galeş, Alin Panc sau Marian Râlea, într-o avanpremieră unică, în varianta de lucru. O parte dintre actorii din film vor veni și ei la Constanța, la fel ca alţi artişti. În paralel, în toate cele patru zile de festival, sunt programate filme și evenimente în Piața Cazino din Mamaia, pe Plaja Reyna și la Centrul „Jean Constantin”.

Astfel, turiștii din Mamaia vor putea urmări povestea de viață a unuia dintre cei mai mari jucători de fotbal din toate timpurile - Diego Maradona, un film clasic de dragoste - „Casablanca“ și, în premieră, un nou film românesc regizat de Cătălin Saizescu - „Visul“, la proiecția căruia vor fi prezenți regizorul și actorii Vlad Logigan și Silviu Mircescu. Duminică, pe scena de la Cazino Mamaia va avea loc un eveniment cu adevărat special - cine-concertul Genuine - povestea unui vampir, narat live de Irina Margareta Nistor, alături de actorul Daniel Popa, acompaniați de formația Foley’ala. După cine-concert, în Piața Cazino va fi proiectat filmul „La Huella“, povestea unui bar pe plajă. De asemenea, în fiecare seară, la Plaja Reyna, Sunscreen propune filme precum comedia islandezo-britanică „Confort Nordic”, filmele biografice „Rheingold” și „Tina” și comedia romantică spaniolă „Povești indiscrete“. Totodată, la Centrul MEPT „Jean Constantin” este programată o proiecție specială pentru cei mici, cu noul film regizat de Radu Muntean - „David“ - în care protagonist este ultramaratonistul Tibi Ușeriu. Tot aici, spectatorii vor putea urmări în premieră cel mai nou documentar semnat de Oliver Stone - „Nuclear Now“ și filmul „Tigru“, regizat de Andrei Tănase. La „Jean Constantin”, Horațiu Mălăele va susține show-ul „Sunt un orb“. Un eveniment special Sunscreen este și Gourmet Cinema la Irish Pub, unde constănțenii vor avea parte de o seară specială: vor urmări filmul „La Huella“, povestea unui bar pe plajă, iar chef-ul Sergiu Masli va pregăti o cină inspirată din film.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3688 secunde