Interzis a se vira la stânga! Primăria Constanța vine cu explicații în privința traficului din municipiu

10439
2

Articole de la același autor

Reconfigurarea traficului pe bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu, în contextul proiectului de reabilitare, a dus la trasarea liniei continue pe toată lungimea arterei rutiere, între Gara Constanța și intrarea în stațiunea Mamaia. Primăria Constanța a explicat pentru „Cuget Liber” motivul acestei măsuri.





Reconfigurările din traficul rutier constănțean, implementate în cadrul proiectelor de reabilitare, stârnesc nemulțumirea constănțenilor, indiferent despre ce arteră este vorba. Oamenii sunt indignați de faptul că pe strada Mircea cel Bătrân autoturismele vor putea să circule pe o singură bandă, de sensurile unice care vor fi instituite pe bulevardul Ferdinand și strada Cuza Vodă, dar mai ales de faptul că vor fi desființate mii de locuri de parcare, atât de pe arterele menționate, cât și de pe bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu, incluse într-un alt amplu proiect de „îmbunătățire a mobilității” din municipiul Constanța.



În articolul de față, ne vom opri atenția asupra arterei care leagă Gara Constanța de stațiunea Mamaia, respectiv bulevardele 1 Decembrie 1918 – Alexandru Lăpușneanu. Încă de la demarare, lucrările au stârnit revoltă în rândul localnicilor, care au lansat diverse petiții în încercarea de a convinge autoritățile publice locale să se răzgândească. Motive de supărare au fost destule: dispariția locurilor de parcare de pe marginea drumului, tăierea de copaci, desființarea sensului giratoriu de la City Park Mall, trasarea liniei continue în dreptul străzilor Dispensarului și Sucevei, care asigurau accesul de pe bulevard în cartierul Tomis Nord, și imposibilitatea șoferilor de a mai vira la stânga etc.



Autoturismele nu mai au întâietate!

Pe măsură ce lucrările au avansat – lent, ce e drept, căci de luni bune carosabilul este decopertat, un alt motiv de nemulțumire al șoferilor! –, oamenii au constatat că linia continuă a fost trasată... în toate intersecțiile nesemaforizate, unde în trecut aveau posibilitatea să vireze la stânga!

Referitor la motivul pentru care a fost luată această măsură, am solicitat punctul de vedere al administratorului drumului, Primăria Constanța, care ne-a transmis: „Linia continuă a fost instituită pe toată lungimea bulevardului, de la Gară până la intrare în stațiunea Mamaia, cu excepția intersecțiilor semaforizate, luând în calcul obiectivul general al proiectului, respectiv: îmbunătățirea mobilității urbane în municipiul Constanța, prin resistematizarea infrastructurii de transport corespunzătoare arterelor rutiere n-dul 1 Decembrie 1918 și n-dul Alexandru Lăpușneanu, în vederea încurajării utilizării modurilor de transport mai prietenoase cu mediul, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă”. Altfel spus, porțiunile cu linie discontinuă au fost „șterse” pentru a încuraja deplasarea cu transportul public, cu bicicletele și cel pietonal, pe toată lungimea arterei care străbate aproape întreg municipiul.



Reamintim că lucrările de pe artera respectivă sunt cuprinse în proiectul „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între GARA CFR şi staţiunea Mamaia” și vizează reabilitarea a 143.000 mp de asfalt, peste 44.000 mp de trotuare, aproape 8 km de piste de biciclete, peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public, iar tot acest traseu va fi adaptat pentru persoanele cu dizabilități.



Comentează știrea

Ipse
22 august 2023
Înhipse

O idioțenie fără limite , nu se ține seama de voința oamenilor, ce dacă nu le place ...cam bănuiți al cui cap sec a decis așa o nenorocire...

Matei Ileana
23 august 2023
Trasarea liniei continue pe bdul Lăpușneanu

Oamenii vor merge tot cu autorismul pentru ca este mai comod. Însă acest lucru înseamnă că cei care merg cu autoturismul vor trebui să ocolească foarte mult și implicit un consum mai mare de combustibil dar și în același timp noxe mai multe. Ceea ce înseamnă că nu s-a vrut să se ia în calcul dorința și binele constănțenilor. Primarul ar trebui să nu se mai creadă stăpân pe orașul Constanța.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5579 secunde