Corturile de prim ajutor, inexistente în municipiul Constanța pe timp de vară!

2476
Corturile de prim ajutor, inexistente în municipiul Constanța pe timp de vară! - fond-canicula-2-1692205744.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere zilele toride specifice perioadei în care ne aflăm, oamenii au nevoie să li se asigure condiții optime atunci când merg pe stradă, pentru a nu fi afectați de valul de căldură. În acest scop, Primăria orașului Constanța vine în sprijinul cetățenilor prin măsuri de siguranță puse la dispoziția lor.

În această perioadă, Direcția Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța asigură stropirea cu apă a bulevardelor și străzilor principale, în special în locurile aglomerate, pentru menținerea umidității aerului. De asemenea, sunt stropite constant și spațiile verzi din parcuri. Echipele de lucru acționează, totodată, pentru executarea dezinsecțiilor și dezinfecțiilor, precum și asigurarea serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar și posturi de prim ajutor. Totodată, în sprijinul constănțenilor intervin și farmaciile din oraș. Oamenii se pot răcori și hidrata în incinta lor, unde beneficiază, de asemenea, de măsurarea gratuită a tensiunii arteriale.

La orele dimineții, când am fost să vedem cum este situația în parcurile din oraș, am remarcat că se asigură stropirea spațiilor verzi și că sunt locuri perfecte pentru petrecerea timpului liber. Pe lângă umbra oferită de copaci, aerul pe care îl respiri este unul optim datorită umidității și spațiului verde bogat.

Din păcate, am observat, însă, lipsa corturilor de prim ajutor în oraș. Chiar dacă serviciile de prim ajutor sunt asigurate în cadrul farmaciilor, constănțenii ar trebui să aibă la îndemână aceste beneficii în aer liber, acolo unde sunt predispuși la insolații sau alte probleme. Dacă parcurile ar fi dotate cu aceste corturi de prim ajutor, s-ar diminua cazurile de leșin și insolație, mai ales la persoanele care au boli cardiovasculare și se pot simți rău în orice moment. Mai mult decât atât, nu toți constănțenii au la cunoștință faptul că pot apela la farmacii în cazul unor astfel de urgențe.

Totuși, în perioada de caniculă, trebuie amintite și luate în calcul aceleași sfaturi importante ce ne pot feri de efectele negative ale căldurii. Reprezentanții Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență vă recomandă să evitaţi expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00 și să purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. Alegeți locurile umbrite, parcurile și luați pauze de stat pe bancă atunci când simțiți nevoia, pentru a nu suprasolicita organismul. Nu uitați nici de recomandarea zilnică de a bea 1,5 - 2 litri de lichide, chiar și atunci când nu vă este sete. Iar băuturile pe bază de cafeină trebuie rărite, pe cât posibil. Iar pentru orice eventualitate, păstraţi contactul permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţele care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5143 secunde