Alina Gorghiu: „Reconstrucţia Ucrainei este o şansă economică uriaşă pentru România”

174
Alina Gorghiu: „Reconstrucţia Ucrainei este o şansă economică uriaşă pentru România” - gorghiu-ucraina-1684418668.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat, joi, că reconstrucţia Ucrainei reprezintă o şansă economică uriaşă pentru România, iar Guvernul va trebui să formuleze un plan bine pus la punct pentru acest obiectiv.

„Ce se întâmplă de mai bine de un an în Ucraina este un strategic wake-up call. Pentru noi, pentru UE, pentru NATO. Adaptarea la noile realităţi geopolitice nu a întârziat să apară. NATO a recunoscut deja Marea Neagră drept zonă de interes strategic pentru Alianţă. Pentru proiectul reconstrucţiei Ucrainei, însă, e nevoie de stabilitate regională. Iar fără securitate pe Flancul estic, lucrurile ar deveni foarte complicate. Acest proiect este despre viitor şi nu mă refer la viitorul îndepărtat, însă o spun răspicat: reconstrucţia începe acum, nu la finalul războiului! Acum trebuie create acele mecanisme internaţionale pentru a susţine investiţiile. Chiar la final de iunie, va avea loc la Londra conferinţa pe această temă”, a afirmat Gorghiu, la Forumul de securitate din regiunea Mării Negre şi Balcani.

Ea a arătat că sunt multe soluţii care se discută în prezent la nivel internaţional, însă, indiferent de opţiune, fie că este vorba de asigurări de război pentru companii sau Fondul pentru Reconstrucţia Ucrainei, încrederea sectorului bancar internaţional este vitală.

„Doar aşa se va putea acorda finanţare tuturor companiilor străine care se vor implica în Ucraina”, a afirmat preşedintele interimar al Senatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.536 secunde