Ambasadorul Turciei, prezent la Primăria Constanța. Iată ce propuneri au fost făcute, spre beneficiul judeţului nostru

1077
Ambasadorul Turciei, prezent la Primăria Constanța. Iată ce propuneri au fost făcute, spre beneficiul judeţului nostru - xambasadorulturciei-1676663440.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit astăzi vizita de curtoazie a Excelenței Sale Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România, aflat la început de mandat diplomatic în țara noastră. Excelența Sa, Ambasadorul Altan, a fost însoțit de către Emre Yurdakul, Consul General al Turciei la Constanța, Ayça Doluküp, Consul în cadrul Ambasadei și Selma Mutalɪp, interpret al Consulatului General.

Primarul Constanţei și-a exprimat regretul pentru evenimentele tragice care au avut loc în Turcia la începutul lunii februarie a.c. și a transmis oaspeților sincere condoleanțe pentru numeroasele victime ale cutremurelor de pământ.

Totodată, au fost trecute în revistă oportunitățile de cooperare în plan local în multiple domenii de interes comun, precum turismul și investițiile străine, la Constanța fiind nevoie de un mare investitor strategic extern.

În cadrul întâlnirii, primarul municipiului a apreciat că la Constanța comunitatea turco-tătară reprezintă un model de conviețuire inter-etnică, fiind extrem de implicată în viața culturală și economică a orașului.

De asemenea, edilul a menționat relațiile foarte bune pe care municipiul Constanța le are cu orașele înfrățite din Turcia, respectiv Istanbul, Izmir, Eskișehir Tepebasi și Silivri, precum și cele mai recente interacțiuni cu acestea.

Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan, a apreciat în mod deosebit modul în care România, Dobrogea și Constanța au răspuns solicitărilor de sprijin după producerea cutremurelor din Turcia. Comunitatea turco-tătară reprezintă o bogăție culturală comună și apreciază în mod deosebit libertatea de exprimare a acesteia.

De asemenea, ambasadorul a propus să fie demarate demersuri comune pentru a înființa linii maritime directe Constanța-Istanbul, astfel încât să fie încurajat schimbul de turiști din cele două orașe partenere și pe această cale.

La finalul întrevederii s-a convenit că există deschidere foarte mare de continuare a cooperării între Primăria Municipiului Constanța și Ambasada Republicii Turcia în România, respectiv Consulatul General de la Constanța, astfel încât în perioada următoare vor fi demarate proiecte comune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2539 secunde