Când va fi gata noul pod de la Agigea și de ce depinde finalizarea lui

1445

Articole de la același autor

Transportul greu, pentru care traficul a fost restricționat pe podul de la Agigea, mai are de așteptat până la începutul lunii noiembrie. Gabara de 1.000 tone de la Galați va ajunge la Constanța, cel mai probabil, pe 4-5 noiembrie.


Prefectul județului Constanța, Eugen Bola, s-a întâlnit, ieri, cu factorii responsabili care se ocupă cu construcția noului pod situat la Poarta 9, dar și cu cei de la Administrația Canalelor Navigabile care trebuie să asigure transportul pe Canalul Dunăre Marea Neagră a autovehiculelor grele.
Conform proiectului, noul pod care se construiește la Poarta 9 ar urma să fie finalizat la sfârșitul lunii mai 2014 și să fie dat în funcțiune în luna iunie a anului viitor. Astfel, tot traficul de pe podul de la Agigea va fi preluat de acest pod, până la reparația completă a celui de la Agigea.
În urma discuțiilor de ieri, atât constructorul, cât și proiectantul noului pod de la Agigea spun că trebuie începută ridicarea piciorului de la Poarta 9, dar pentru asta cifele cu beton trebuie să parcurgă distanța în mai puțin de trei ore, astfel încât calitatea betonului să nu aibă de suferit.


Cifele au 40 de tone, deci nu pot trece podul de la Agigea, așa că ei cer să aibă prioritate la trecerea cu gabara.

Constructorul podului de la Poarta 9 spune că autoritățile vor face acest lucru posibil, undeva pe 4 sau 5 noiembrie, când va sosi gabara, de la Galați. O astfel de gabară care poate transporta autovehiculele grele de pe un mal pe celălalt, are o mie de tone și va putea transporta aproximativ nouă mașini mari. Un singur transport va dura aproximativ 15 minute pentru a ajunge de pe un mal pe celălalt, iar costul acestuia nu a fost încă stabilit.


Reamintim că traficul în zona podului de la Agigea a fost restricționat la data de 1 octom-brie. Astfel, au voie să traverseze podul doar mașinile mici și microbuzele, ambulanțele, autospecialele poliției, pompierilor și jandarmeriei. Orice alt vehicul care depășește masa totală de 3,5 tone este obligat să facă un ocol de cel puțin 60 de kilometri ca să ajungă de la Constanța spre Mangalia și invers.


Pe de altă parte, începând cu data de 26 octombrie, timp de trei zile, din care una va fi în week-end, podul va fi închis total pentru toate mijloacele de transport, în intervalul orar 9.00 - 13.00 sau 9.00 - 11.00, operațiune care va avea loc până la sfârșitul anului. Zilele exacte, precum și intervalul stabilit vor fi anunțate zilele următoare. Decizia a fost luată, luni, ca urmare a lucrărilor de înlocuire a unor fascicule la hobanele podului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4405 secunde