HAOS pe PODUL DE LA AGIGEA! Navetiștii și copiii TREC PODUL PE JOS, printre utilaje și muncitori

1143
4

Articole de la același autor

În zona podului de la Agigea este un adevărat haos. Circulația este îngreunată de restricția de a se merge pe o singură bandă, coloanele de mașini se întind pe sute de metri, la fiecare intrare pe pod se află cel puțin un polițist și un jandarm, iar de-a lungul șoselei sunt autocare, camioane, mașini de mare tonaj care fie sunt trase pe dreapta, fie așteaptă călătorii care trec podul pe jos.

Sute de oameni sunt nevoiți, zilnic, să coboare dintr-un microbuz la piciorul podului, să o ia la pas pe pod, în bătaia vântului, strecurându-se printre utilaje și muncitori, pentru a se urca, după pod, în alt microbuz ce-i așteaptă să-i ducă la Constanța sau, invers, la Mangalia. Sunt navetiștii, care suferă cel mai tare din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru reparațiile podului. Alte sute de călători se înghesuie în fiecare dimineață și în fiecare seară, în câte un microbuz care se încadrează sub tonajul restricționat, și traversează podul claie peste grămadă, după care coboară și se urcă în alt autocar. Oamenilor nu le convine. Unii înțeleg situația, alții spun că nu este normal ce se întâmplă. Oricum ar fi nu este nici confortabil și nici sigur ca într-un microbuz de 11 - 12 locuri să fie înghesuiți cel puțin 20 de oameni.

Deși Consiliul Județean a votat o hotărâre prin care dădea liber circulației pe pod mijloacelor de transport călători care depășesc 3,5 tone, aceasta nu poate fi, deocamdată, pusă în aplicare. În cursul zilei de marți, 8 octombrie, în Monitorul Oficial a fost publicat ordinul privind restricțiile de circulație și de tonaj impuse încă de la 1 octombrie 2013. Acestea sunt valabile până anul viitor, pe data de 30 mai, și în tot acest timp sunt închise benzile marginale ale șoselei de pe pod, este instituită restricție de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximum autorizată peste 3,5 tone și viteza de deplasare este limitată la cel mult 50 de km pe oră.



"Copiii trec în continuare podul pe jos!"


Cei mai revoltați sunt părinții copiilor care merg la școală și de două ori pe zi trec podul pe jos. Unii au ținut să se plângă chiar în momentul vizitei noastre pe pod, rugându-ne să transmitem autorităților că ar trebui să se urgenteze atât procedurile, cât și lucrările. "Să sperăm că-și vor da acordul cât mai rapid - copiii trec în continuare podul pe jos și sunt probleme ziua cu întârzierile la orele de școală și seara, pe întuneric, la întoarcerea pe pod", ne-a scris un părinte pe adresa redacției.

Au început lucrările de peste 12 milioane de euro

Între timp, lucrările de reparații au fost demarate. Au fost aduse utilaje, o macara a fost deja montată pe o latură a podului și câțiva muncitori par să aibă tot timpul ceva de făcut. Deocamdată, a fost spart betonul în care sunt ancorate hobanele. Lucrările de reparații sunt incluse în programul de "Reabilitare pod pe DN 39 Agigea - Constanța", al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. Constructorul lucrării este societatea Bilfinger Baugesellschaft m.b. H, iar proiectatul și consultantul lucrării este Louis Berger Group Inc.

Valoarea estimată a contractului este de 12.673.280 de euro (fără TVA), valoarea certificată a lucrărilor la data de 24 septembrie 2013 (conform ultimului certificat de plată) este de 3.588.742,65 euro. Potrivit reprezentanților CNADNR S.A., valoarea lucrărilor menționate este o valoare estimată, întrucât ordinele de variație prin care se va definitiva această valoare sunt în lucru la această dată. Valoarea lucrărilor va putea fi considerată finală numai după întocmirea ordinelor de variație și negocierea prețului cu constructorul, dar și după actualizarea prețurilor conform contractului.


Comentează știrea

FONDURI UE
10 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

FONDURI EUROPENE
10 octombrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe: crestereaprepelitelor. ro

FONDURI EUROPENE
10 octombrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:cultivareaciupercilor. ro

calator
10 octombrie 2013
pod agigea

e bine daca autoarea articolului a vazut utilaje si muncitori care contribuie la haosul de pe pod.eu azi 10 octombrie mergand la dedeman la ora 8,30 nu am vazut haosul respectiv,deoarece pe pod n-am vazut nici utilaje,nici muncitori,pentru ca acestia,7 sau8,stateau sub pod la soare privindu-l de jos si probabil gandind ca poate va fi gata prin anul 3200,sau poate3201.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6279 secunde