Ce planuri are Palaz ca primar pentru Constanța

2008
25
Ce planuri are Palaz ca primar pentru Constanța - palaz-1337529892.jpg

Candidatul UNPR la Primăria Constanța, Claudiu Palaz, și-a prezentat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, programul electoral "Deschide Constanța" pe care îl va aplica dacă va câștiga funcția de primar al municipiului.

În deschidere, Claudiu Palaz a vorbit despre noile sale pliante de campanie din care votanții pot afla 10 dintre realizările sale ca prefect și 10 lucruri concrete pe care le va face ca primar. Candidatul UNPR a explicat faptul că și-a inspirat noul slogan de campanie "Acum ai cu cine!", din discuțiile purtate pe parcursul timpului cu oamenii din Constanța. Aceștia, spune Palaz, i-au declarat de nenumărate ori că nu merg la vot pentru că nu au o alternativă și nu doresc să-l voteze pe edilul în funcție. Mai mult de atâta, Palaz a vorbit și despre al doilea slogan al său "Un singur tur! O singură șansă!", menționând că este important ca locuitorii municipiului să iasă la vot pentru că nu vor mai avea ocazia de a schimba conducerea PSD decât peste patru ani.

"Deschide Constanța"
Revenind la programul electoral, menționăm că acesta este structurat pe 10 puncte și vizează toate categoriile sociale și punctele vulnerabile ale Constanței la momentul actual. Astfel, Palaz are în vedere o serie de modificări pe 10 domenii: infrastructură, social, mediu, administrație, educație, sport, cultură-culte, turism, sănătate și mediul de afaceri.
"Proiectele din programul meu electoral sunt realiste și realizabile. Nu vreau proiecte fantasmagorice care nu ar însemna nimic altceva decât o cheltuire iresponsabilă a banului public. Mă adresez tuturor constănțenilor și vreau ca oamenii să iasă la vot pentru că acum au o alternativă. Au cu cine vota. Mai mult de atât, trebuie să fie conștienți că au o singură șansă! Este un singur tur de scrutin, doar ieșind la vot pot face schimbarea pe care și-o doresc!", a declarat Palaz.
Concret, pe partea de infrastructură, Palaz are în plan, printre altele: să stopeze "mutilarea urbanistică a zonei peninsulare și reabilitarea centrului istoric în integralitatea sa", să reabiliteze simbolurilor orașului precum Cazinoul, faleza, monumentele istorice, siturile arheologice, centrul pietonal Ștefan cel Mare și să asfalteze și consolideze toate străzile și trotuarele care necesită reparații. La acest ultim punct, menționăm ca element prioritar reabilitarea completă a străzii Traian și redarea sa circulației. Capitolul social din program este intitulat "Demnitate pentru toți" și vizează, în primul rând, micșorarea costului gigacaloriei, suplimentarea măsurilor de susținere a pensionarilor, precum și încheierea unor parteneriate cu sanatoriile din județ tot pentru pensionari. Un alt aspect important este soluționarea definitivă a problemei câinilor fără stăpân prin sterilizare.
Pe partea de mediu, Palaz nu va autoriza construcții pe spațiile verzi și va stopa realizarea celor deja demarate, va extinde parcurile și va construi unele noi pe terenurile virane din Constanța.
În plus, administrația Palaz, după cum spune chiar el, va fi caracterizată prin transparență și fermitate prin realizarea de audiențe, reducerea birocrației din Primărie și verificarea modului în care este cheltuit banul public.
Pentru partea de educație și sport, fostul prefect are în vedere finanțarea corespunzătoare a unităților școlare, premierea elevilor cu performanțe deosebite și susținerea echipei de fotbal Farul Constanța, "uitată până în prezent de conducerea pesedistă".
Nici domeniul culturii și cultelor nu a fost uitat. Aici, Palaz dorește să revigoreze mediului cultural constănțean prin preluarea Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" în subordinea Consiliului Local, reînființarea filarmonicii "Marea Neagră" și relansarea publicației culturale "Tomis".
"Am în vedere o serie de proiecte care vor aduce turiști 12 luni, nu doar două luni. La Constanța se pot face mult mai multe lucruri, nu doar turism de week-end bazat pe cluburi și alte aspecte de genul acesta promovate de administrația Mazăre", spune Palaz referitor la programul său pentru turism.
Ultimele două puncte în platforma candidatului UNPR vizează sănătatea și mediul de afaceri. Cu privire la aceste elemente cheie în buna dezvoltare a orașului, Palaz a ținut să precizeze: "Nu trebuie făcute investiții doar în partea de infrastructură a unui spital, iar serviciile să fie la prețuri greu accesibile pentru oameni și medicii prost plătiți. Trebuie să găsim o modalitate de a ajuta oamenii și medicii, deopotrivă. În ceea ce privește mediul de afaceri, vă spun de pe acum că nu voi promova grupurile de interese ale lui Mazăre și nu vor mai exista licitații aranjate".
Palaz a conchis, menționând: "Sunt un profesionist și pot face treabă. Am făcut ca prefect, voi face și ca primar! Sunt proiecte realiste și realizabile, ancorate în nevoile oamenilor din Constanța".



Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
faristu
21 mai 2012
mars de unde ai venit

mars ma cu vrajala asta ca o sa sustii farul constanta!!!! ai dat si tu declaratia asta poate poate mai iei ceva voturi de la suporterii care tind sa te creada...acum 6 luni cand am venit la tine sa-ti cerem ajutorul sa salvezi farul...ce raspuns ne-ai dat???? ca nu te intereseaza farul si s afacem ce vrem...si iata ca brusc in campanie ti s-au intors gandurile la 90 grade!!! toti sunteti si o sa ramaneti numai buni de gura!!!

Daniel
21 mai 2012
Pt Faristu

Corect fratele meu constantean. GAR-GA-RA!

Vasile
21 mai 2012
Palaz

Vorbe goale.nu ne pacalesti.E departe primăria de tine.Adios!

M.C.
21 mai 2012
Ptr. toti locuitorii orasului Constanta si ai judetului Constanta

Din intimplare nu sunt citusi de putin strain de problemele R.A.J.A. si dau intru totul dreptate acelor constanteni care, in ultima perioada au aratat in acest forum, cu date concrete, CA PRETUL TOTAL AL APEI CARE VINE PE FACTURA POATE FI MICSORAT SI TREBUIE MICSORAT LA UN SFERT din cit l-au facut cei doi satrapi ai Constantei, Constantinescu si Mazare. Acestia doi detin controlul principalului element vital, apa si, deoarece i-au marit pretul intr-o maniera nebuna, au exercitat un act bestial de teroare impotriva tuturor locuitorilor Constantei, actiunea lor putind fi, pe buna dreptate, considerata GENOCID. Ca om care a indeplinit o anumita activitate in PSD afirm ca este cu neputinta sa lucrezi cu Mazare si Constantinescu; ei sunt pe punctul de a distruge PSD Constanta. Pierderea alegerilor de catre cei doi satrapi va aduce oameni competenti la functiile de conducere a R.A.J.A., iar actualii mari crocodili (gen Dorina Ilea) vor fi nevoiti sa se duca sa se scalde in alte ape, eventual la Poarta Alba.

Daniel
21 mai 2012
Electorala

Mai fratilor constat eu asa in sinea mea ca asistam la un razboi total. Total si din ce in ce mai urat aici in batranul Tomis. Avem o tabara cea a lui Mazare care este atat de fortificata incat doar un dezastru o va da jos. Apoi avem o alta tabara destul de faramitata care-spune ea- ar dori sa preia friele Constantei. Apar fel de fel de asa zisi cunoscatori ai matrapazlacurilor echipei Mazare-Constantinescu. Personaje care pe aceste pagini de comantarii se dau drept mari cunoscatori sau detinatori de secrete. Pentru cei care poate s-au obisnuit cu prezenta mea in acest loc mai repet inca odata ce am mai spus deja. MAZARE VA CASTIGA PRIMARIA! Nu va mai amagiti ca vine Palaz sau Chiru acesti asa zisi contracandidati cu sanse reale. Sansele lor sunt la fel de mari ca si cele ale mele daca as candida. Toata zbaterea voastra este ZADARNICA! Amintiti-va ce show era acum 4 ani. Cu televiziune la comanda cu elefanti prin centru etc. Rezultatul? Il cunoaste-ti. Si anul acesta va fi la fel.

Pt. Palaz
21 mai 2012
Pretul apei ne arde

Tot ce propui ne intereseaza relativ putin . Pe multi ii intereseaza mai mult sacosele lui Mazare. Daca vrei intr-adevar sa cistigi alegerile MICSOREAZA PRETUL APEI LA UN SFERT, asa cum au aratat in mod clar o groaza de constanteni in acest forum CU DATE CONCTRETE, ptr ca UN SFERT DIN ACTUALA FACTURA este PRETUL REAL pe care ar trebuim sa-l platim la R.A.J.A. Promite ca MICSOREZI PRETUL LA UN SFERT si toata familia si toti cunoscutii mei vor vota cu tine; si la fel vor face 80% din locuitorii Constantei. Daca faci asta, Mazare e terminat.

Daniel
21 mai 2012
Comentariu Punctual

Cum Doamne iarta-ma sa ieftineasca Palaz pretul la apa daca nu este primar? Unde este logica?

Raspuns
21 mai 2012
@ Daniel

Citeste mai atent ce e scris mai sus: PROMITE CA MICSOREZI...

aaa
21 mai 2012
de ce iese mazare

bai frate, parca mazare asta e o sa moara primar!!! pana acum nu a fost nimeni care sa-l concureze serios, acum apare in sfarsit un contracandidat si noi ce facem? mazare nu e bun, palaz nu e bun... pai normal ce iese mazare daca tot ceea ce facem e sa ne razboim intre noi cu comentarii!

titi
21 mai 2012
farul

vede-ti,ce zice-am...cand nu este campanie electorala,nu baga pe nimeni in seama iar cand este vorba de scaunul de primar,toti fac si dreg.ar trebui inregistrat si dat pe mana politiei acest individ. vota-ti gigi chiru!

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Mai 2012
Stire din Politică-Administrație : "Mazăre e disperat"
Pagina a fost generata in 0.36 secunde