Ciolacu: Relaţiile între România şi Ucraina au intrat într-o nouă etapă foarte avantajoasă celor două popoare

126
Ciolacu: Relaţiile între România şi Ucraina au intrat într-o nouă etapă foarte avantajoasă celor două popoare - ptc4mczoptq0mczoyxnopwe1ytnlota5-1651137293.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că relaţiile bilaterale între România şi Ucraina au intrat într-o nouă etapă, "foarte avantajoasă celor două popoare", scrie Agerpres.

Întrebat, la sediul central al PSD, ce a însemnat vizita sa alături de premierul Nicolae Ciucă în Ucraina, Ciolacu a spus: "Trebuie să înţelegem că în acest moment relaţiile bilaterale între România şi Ucraina au intrat într-o nouă etapă, foarte avantajoasă celor două popoare, şi obligaţia oamenilor politici este de a gestiona acest lucru şi de a deveni o permanenţă. (...) Eu sunt foarte încântat de abordare".

Ciolacu a adăugat că în Parlamentul Ucrainei urmează să se decidă modificări legislative cu privire la drepturile minorităţilor.

"Ce mă bucură mult, răspunsul preşedintelui Ucrainei în ceea ce priveşte minorităţile şi abordarea ca în acest moment să lucrăm împreună cu preşedintele Parlamentului să îşi modifice legislaţia pentru ţările vecine, astfel încât abordarea să fie, chiar aşa s-a exprimat, în oglindă, exact cum este legislaţia în ceea ce priveşte minorităţile din România să fie şi legislaţia în ceea ce priveşte minorităţile din Ucraina. Toate drepturile pe care le au minorităţile din România să le aibă şi românii din Ucraina, şi nu numai, că nu se poate face o diferenţă. Singurul lucru pe care l-a evidenţiat preşedintele Ucrainei a fost să fie modificată această legislaţie în primul rând pentru ţările vecine, aici referindu-se foarte clar la România, Moldova şi Polonia", a spus Ciolacu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4676 secunde