Ciucă s-a întâlnit cu comisarul european Lenarcic. Guvernul contează pe sprijinul CE pentru a răspunde nevoilor refugiaţilor

140
Ciucă s-a întâlnit cu comisarul european Lenarcic. Guvernul contează pe sprijinul CE pentru a răspunde nevoilor refugiaţilor - ciuca770x540-1646920988.jpg

Articole de la același autor

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, joi, la Palatul Victoria, pe comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, ocazie cu care a evidenţiat importanţa sprijinului european pentru România şi Republica Moldova în vederea gestionării fluxului de refugiaţi din Ucraina.

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat eforturile susţinute depuse de autorităţile române şi a subliniat că Guvernul României contează pe sprijinul Comisiei Europene, al statelor membre şi al altor parteneri pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor refugiaţilor. Şeful Guvernului a evidenţiat necesitatea continuării sprijinului activ al Comisiei Europene, dar şi al partenerilor europeni, pentru Republica Moldova, prin alocarea de resurse suplimentare esenţiale gestionării fluxului intens al refugiaţilor din Ucraina", conform unui comunicat de presă al Guvernului.

Şeful Executivului s-a referit la "impactul umanitar sever al agresiunii militare nejustificate, ilegale şi neprovocate" a Rusiei asupra Ucrainei. Totodată, a accentuat "necesitatea strategică a menţinerii solidarităţii şi unităţii" UE şi NATO în contextul crizei generate, menţionează sursa citată.

"De asemenea, a evidenţiat acţiunile cuprinzătoare întreprinse încă de la începutul crizei de Guvernul României, alături de partenerii instituţionali, non-guvernamentali şi actori din mediul privat, în asistarea promptă a refugiaţilor din Ucraina la intrarea pe teritoriul României, inclusiv a celor care nu solicită protecţie internaţională", transmite Guvernul.

Vizita comisarului european are loc în contextul operaţionalizării, începând de miercuri, a Hub-ului umanitar găzduit de România la Suceava, cu sprijinul Comisiei Europene.

"Activarea acestui centru logistic de stocare şi distribuţie a asistenţei umanitare reflectă angajamentul ferm al Guvernului pentru gestionarea operativă şi coerentă a fluxului de refugiaţi care intră şi rămân pe teritoriul României", se arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4942 secunde