Nicolae Ciucă: O companie americană vrea să dezvolte capacități de producere a energiei în România

212
Nicolae Ciucă: O companie americană vrea să dezvolte capacități de producere a energiei în România - ciucacompanie-1646850454.jpg

Articole de la același autor

Nicolae Ciucă a anunțat în debutul ședinței de guvern de miercuri că o companie americană vrea să dezvolte capacități de preluare a produselor energetice în România. Premierul a discutat cu reprezentanții Last Energy, o companie americană susținută de investitori implicați și în dezvoltarea proiectelor Space X.

„Am avut o întâlnire cu o companie americană interesată să dezvolte capabilităţi de producere a energiei, capabilităţi modulare de energie nucleară. După întâlnirea de astăzi de dimineaţă există o perspectivă ca, în doi ani de zile, împreună cu Institutul de la Piteşti, această companie să poată să finalizeze un demonstrator, care, ulterior, va putea, în funcţie de rezultate, să treacă la o producţie mai mare, astfel încât să putem să sporim şi să ajungem la acel obiectiv pe care ni l-am propus de independenţă energetică. Până atunci, trebuie să ne concentrăm pe măsurile pe care putem să le luăm pe termen scurt să fim în măsură să gestionăm efectele crizei energetice”, a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4244 secunde