Consiliul Judeţean Constanţa şi Direcţia Generală Anticorupţie au prezentat un nou proiect de anvergură

422
Consiliul Judeţean Constanţa şi Direcţia Generală Anticorupţie au prezentat un nou proiect de anvergură - fondcjcanticoruptie-1652795287.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa împreună cu reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGP) au organizat marţi o conferinţă în care au prezentat unul dintre cele mai importante proiecte implementate în ultimul timp, „Creşterea transparenţei, eticii şi integrităţii la nivelul judeţului Constanţa”.

La eveniment au fost prezenţi Nesrin Geafar, secretarul general al judeţului Constanţa, Petre Enciu, vicepreşedintele CJC, Elena Georgescu, director general DGP CJC, şi Mihaela Bîrsu, manager proiect CJC.


Proiectul se implementează în perioada 20 octombrie 2021 – 20 februarie 2023, având o durată de 16 luni. Obiectivul general al proiectului presupune consolidarea capacității administrative a Consiliului Județean Constanța prin creșterea integrității și reducerii vulnerabilităților la corupție prin dezvoltarea și implementarea unui sistem de integritate care include standarde, politici și proceduri de etică și integritate, precum și printr-un program de educație anticorupție, contribuind astfel la dezvoltarea unei administrații locale și județene eficiente.


„Este vorba despre un proiect în valoare de 390 de mii de lei. În mare acest proiect are trei obiective. Vrem să depunem un acord special, să contribuim la creşterea gradului de conştientizare cu privire la anticorupţie şi ne dorim să contribuim la creşterea gradului de educare în ceea ce priveşte riscurile de anticorupţie”, a declarat vicepreşedintele CJC, Petre Enciu.

Mihaela Bîrsu a încercat să prezinte în câteva cuvinte conţinutul proiectului şi ce presupune mai exact implementarea acestuia.

„Proiectul este implementat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă. Obiectivul general presupune consolidarea capacităţii administrative a CJC prin dezvoltarea şi implementarea unui sistem de integritate. Activităţile care se vor desfăşura în cadrul proiectului sunt managementul proiectului, activitate de informare şi promovare. O altă activitate este creşterea gradului de informare a cetăţenilor privind anticorupţia. Se va alege un slogan de către partenerii noştri din proiect. Acesta va fi afişat în oraş prin staţii de autobuz şi va fi promovat cu ajutorul mass-media”, a declarat şi Mihaela Bîrsu.


În cadrul proiectului se vor organiza sesiuni de formare la care vor participa un număr de 200 de persoane ca grup ţintă. Formarea profesională a grupului ţintă va fi efectuată de partener, fiind o instituţie abilitată în acest domeniu.

Cursurile se vor desfăşura în sesiuni de către 3 zile, urmând a fi organizate 10 grupe de curs a câte 20 de persoane, pe parcursul a 5 luni.


Experţii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie vor elabora şi aplica materialele de evaluare. Totodată, aceştia vor verifica chestionarele de evaluare şi vor elabora raportul aferent cu principalele concluzii rezultate în urma desfăşurării activităţii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5073 secunde