Consiliul Local Constanța ar putea fi executat silit pentru o datorie de 13 milioane de euro

435
Reprezentanții Consiliului Local Municipal Constanța au mandatat, ieri, avocații Primăriei Constanța să facă o plângere la CSM împotriva completului de judecată de la Tribunalul Constanța care a aprobat executarea silită a Primăriei Constanța de către firma Fin.Co.Ge.Ro pentru o datorie de 13 milioane de euro.
Printre altele, primarul Radu Mazăre a explicat, ieri, că ANAF a făcut o plângere penală pe numele Fin.Co.Ge.Ro pentru că, în urma unui control, s-a descoperit că societățile prin care s-au realizat lucrările și s-au facturat materialele sunt fictive. De asemenea, edilul a mai susținut că Parchetul Tribunalului Constanța a făcut o plângere în legătură cu contractele de concesiune pentru infracțiuni de fals și abuz în serviciu cu complicitatea Fin.Co.Ge.Ro.
Deoarece este posibil ca, în scurt timp, conturile Primăriei Constanța să fie blocate și să nu mai fie plătite utilitățile municipiului, Radu Mazăre a spus că va chema constănțenii, prin intermediul unei scrisori deschise, la un miting, pentru a protesta, săptămâna viitoare, în fața Tribunalului, împotriva completului care a soluționat recursul final dintre Primărie și Fin.Co.Ge.Ro.
Menționăm că primăria este obligată să achite 13 milioane de euro, în urma contractului semnat de fostul primar Gheorghe Mihă-ieși. Deși Fin.Co.Ge.Ro a anunțat înainte de 2000 că primăria nu va trebui să plătească niciun leu privind lucrările ce le aparțin, Gheorghe Mihăieși a dispus suportarea cheltuielilor de infrastructură. Primarul Mazăre a spus, ieri, că, în urma audierilor de la Parchet, Mihăieși a recunoscut că a făcut o greșeală, însă instanța nu a ținut cont de acest lucru și le-a dat dreptate celor de la Fin.Co.Ge.Ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8925 secunde