Cristian Ghinea: „Avantajul forţei de muncă ieftine se va epuiza în curând. Trebuie să luăm nişte decizii”

119
Cristian Ghinea: „Avantajul forţei de muncă ieftine se va epuiza în curând. Trebuie să luăm nişte decizii” - ghinea-forta-munca-1694701226.jpg

Articole de la același autor

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a declarat că România este un motor industrial al Europei, dar că avantajul forţei de muncă ieftine se va epuiza în curând şi că, pentru a continua modernizarea României, sunt necesare o serie de decizii.

În acest sens, Ghinea a declarat că trebuie făcută curăţenie în companiile de stat, că este necesară o mai bună protecţie a mediului, dar şi că trebuie limitată influenţa serviciilor secrete în politică, în afaceri şi în presă.

„De fapt, avantajul competitiv pe care îl avem se epuizează. Nu o să mai avem multă vreme avantajul unei forţe de muncă ieftine, cu care am devenit un motor industrial al Europei. E o tâmpenie să spui că nu mai exportăm, că nu mai avem industrie. Producem de 15 ori mai multă producţie industrială decât pe vremea lui Ceauşescu. Dacă vrem să continuăm această modernizare a României, trebuie să luăm nişte decizii, să facem curăţenie în companiile de stat, pentru că acolo e ultima sursă de furt sistemic din România, după ce s-au închis multe alte chestiuni prin aderarea la UE şi prin falimente, în altă parte. Trebuie să încercăm să avem grijă de mediu, pentru că, de fapt, ne pleacă oamenii din ţară, nu doar pentru diferenţa de salariu. Asta era acum zece ani. Ne pleacă oamenii din ţară pentru că nu mai sunt mulţumiţi de calitatea vieţii aici. Şi mediul este o chestiune complet necesară pentru o ţară care vrea să se modernizeze”, a afirmat Ghinea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6511 secunde