Deputatul Constantin Chirilă, cu jalba în proțap la ministrul Justiției

1531

Articole de la același autor

Deputatul PDL Constantin Chirilă se implică la nivel central pentru a opri desființarea Judecătoriei și a Parchetului de la Hârșova.
El a declarat, ieri, că va avea o întâlnire cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pe care speră să-l convingă să renunțe la desființarea Parchetului și Judecătoriei de la Hârșova.
"Mă voi întâlni cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pe care am să-l rog să evalueze corect situația de la Hârșova. Sper să-l fac să renunțe la desființarea Parchetului și Judecătoriei de acolo", a spus Chirilă.
În urmă cu ceva timp, zece primari din localitățile constănțene Hârșova, Gârliciu, Ciobanu, Ghindărești, Saraiu, Horia, Crucea, Topalu, Vulturu și Pantelimon s-au alarmat, după ce au fost înștiințați că s-a luat decizia de a se desființa Judecătoria Hârșova și Parchetul de pe lângă aceasta.
În numele celor 40.000 de cetățeni, primarii din localitățile menționate au solicitat reanalizarea proiectului de lege înaintat Parlamentului României la data de 6 decembrie 2010, prin care se intenționează desființarea Judecătoriei Hârșova și a Parchetului de pe lângă aceasta, în sensul menținerii Judecătoriei Hârșova, deoarece îndeplinește toate criteriile care stau la baza notei de fundamentare.
Argumentele pentru ca cele două instituții să funcționeze în continuare fac referire la faptul că infrastructura existentă permite rearondarea altor unități administrativ-teritoriale mult mai apropiate de orașul Hârșova decât de municipiul Constanța. Un alt argument important face referire la distanța foarte mare de 90 de kilometri de municipiul Constanța și de 70 de kilometri de municipiul Medgidia (fără linie de transport directă), distanța reală pe care un justițiabil trebuie să o parcurgă fiind de 130 de kilometri din orașul Hârșova la Medgidia prin orașul Constanța. Totodată, ministrul Justiției ar mai trebui să țină cont de situația materială precară a cetățenilor din cele zece localități, zona fiind declarată defavorizată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : I-a lovit criza în… vacanțe
Vineri, 07 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Se va naște un monstru politic"
Pagina a fost generata in 0.323 secunde