Deputatul Lucian Lungoci, de la PSD Constanța, planuri pentru actuala sesiune parlamentară

1315
Deputatul Lucian Lungoci, de la PSD Constanța, planuri pentru actuala sesiune parlamentară - fondlungoci-1662472648.jpg
Dacă în ediţiile trecute ale ziarului „Cuget Liber” au fost prezentate activităţile parlamentare ale celor de la USR şi PNL, iată că acum a venit rândul social-democraţilor.

Deputatul PSD din Constanţa Lucian Lungoci a explicat pentru „Cuget Liber” care sunt principalele priorităţi ale grupului PSD în noua sesiune parlamentară.

„Prioritatea numărul unu pentru toţi parlamentarii PSD o reprezintă identificarea soluţiilor, în urma discuțiilor pe care le-am avut ultima oară în legătură cu ordonanţa de guvern care prevede plafonarea preţurilor la energie, despre care noi spunem că nu este cea mai bună soluţie în momentul de faţă. Cea mai optimă soluţie este revenirea la piaţa reglementată. Este nevoie de presiune din partea grupului parlamentar PSD în Parlament şi în Coaliţia de Guvernare. Trebuie să sprijinim în Parlament tot ceea ce înseamnă pachetul Sprijin pentru România, ceea ce ne dorim să implementăm de la 1 ianuarie 2023”, a declarat pentru „Cuget Liber” Lucian Lungoci.


Tot el a explicat apoi că, pe plan local, PSD vrea să se implice foarte mult în proiectul care vizează Alternativa Techirghiol. Acest lucru este susţinut inclusiv de PNL sau USR.


„Pentru Constanţa facem lobby permanent la nivelul Ministerului Transporturilor în ceea ce priveşte continuarea stadiilor proiectului Alternativa Techirghiol. Este un proiect benefic pentru judeţul Constanţa, pe care nu şi-l poate asuma cineva că l-a inventat acum. Este un proiect din 2016. Din păcate, suntem în 2022 şi suntem încă la stadiul de studiu de fezabilitate. Este bine că s-au depăşit anumite etape şi anumite condiţii şi inconveniente apărute vizavi de traseul prin zona teritorială a UAT Cumpăna şi detalii tehnice în ceea ce priveşte podul peste Canalul Dunăre - Marea Neagră. Era vorba despre înălţimea podului faţă de apă. Aceste lucruri sunt depăşite de anul trecut. Fiecare parlamentar din Constanţa, prin pârghiile pe care le are, face acest lobby şi susţine acest proiect. Şi este normal să îl susţină, indiferent de culoarea politică”, a adăugat Lungoci.

În ceea ce priveşte imaginea oraşului Constanţa, același interlocutor se declară profund dezamăgit de activitatea actualei administraţii locale.


El a adus un val de critici la adresa primarului Vergil Chiţac, încercând să vină şi cu argumente.

„Este un oraş răscolit, un oraş cu o administraţie locală fără viziune. Nu ştim unde vrem să ajungem. Vedem asta la doi ani de când Vergil Chiţac este primarul Constanţei. Nu le-a livrat nimic concret constănţenilor. Ceea ce vedeţi acum în oraş sunt proiectele fostei administraţii, care se află în derulare şi au trecut doi ani fără să vedem nimic. Nu mai spun că au dispărut toate promisiunile pe care le făceau în campania electorală. Mai avem doi ani şi cu siguranţă vom scăpa de această administraţie. Într-o normalitate a lucrurilor, ei nu au cum să câştige din nou alegerile. Nu am văzut nimic constructiv. A început cu anularea autorizaţiei de funcţionare a roatei de la Poarta 1. Era un mic obiectiv turistic. A mutat-o la Eforie. A început în iarna anului 2021 un jihad împotriva agenţilor economici din Constanţa. A demolat terase şi acum uitaţi că ele sunt reconstruite la loc pe aceeaşi poziţie. Nu a fost nimic altceva decât o demonstraţie de forţă a administraţiei locale în faţa agenţilor economici. Chiţac a vrut să le arate acestora cine este şeful”, a concluzionat Lucian Lungoci.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2127 secunde