Deputatul Marian Cruşoveanu este vehement: „Cei care consumă alcool sau se droghează nu au ce căuta la volan”

2262
Deputatul Marian Cruşoveanu este vehement: „Cei care consumă alcool sau se droghează nu au ce căuta la volan” - fond-crusoveanu-1720613099.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani accidentele rutiere s-au înmulţit considerabil şi acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori din cauza imprudenţei la volan sau din cauza celor care consumă diferite substanţe psihoactive sau alcool. Problema este una destul de gravă în România, iar pentru ca numărul accidentelor să scadă, cineva trebuie să ia atitudine.

Deputatul liberal constănțean, Marian Cruşoveanu, care este totodată şi secretarul general al filialei PNL Constanţa, a găsit câteva soluţii pe care încearcă să le implementeze în Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor.

El a explicat pentru Cuget Liber că testele anti-drog sunt esenţiale şi că acestea ar trebui să existe într-un număr foarte mare.

„Siguranța rutieră și reducerea numărului de victime pe drumurile publice reprezintă unul dintre obiectivele majore pe care România trebuie să le îndeplinească în deceniul 2020-2030. Fără îndoială, Poliția Română are nevoie de instrumente legislative pentru a impune mai multă disciplină în trafic. Testele anti-drog și modificarea Codului Rutier sunt demersuri necesare, însă nu se poate reține permisul de conducere pentru o perioadă lungă de timp, fără un răspuns clar și corect”, a declarat pentru „Cuget Liber” Marian Cruşoveanu.

Totodată, parlamentarul constănțean a mai spus că aplicarea acestor teste este extrem de importantă. În felul acesta pot fi salvate vieţile celor care beau sau se droghează şi apoi se urcă la volan, dar şi vieţile oamenilor nevinovaţi.

„Aplicarea testelor anti-drog este binevenită, având în vedere creșterea numărului de consumatori care, după ce consumă diverse substanțe, se urcă la volan și provoacă accidente grave. În Comisia pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, urmărim ca modificările Codului Rutier să contribuie la salvarea de vieți. Nu dorim să vedem șoferi băuți sau drogați la volan, care să cauzeze accidente mortale, cu victime nevinovate”, a mai spus deputatul.

Capacitatea de testare trebuie îmbunătăţită

„Capacitatea de testare prin probe biologice ar trebui îmbunătăţită”, spune deputatul PNL din Constanţa, în ideea în care Ministerul Afacerilor Interne ar putea să facă eforturile necesare în acest sens.

„Este, de asemenea, necesar ca Poliția Română să ia toate măsurile necesare pentru a îmbunătăți capacitatea de testare prin probe biologice, astfel încât rezultatele să fie cunoscute cât mai repede. Aceste măsuri au început deja să fie implementate, iar Ministerul Afacerilor Interne va continua să facă eforturile necesare în acest sens”, a explicat Marian Cruşoveanu.

Nu în ultimul rând, Marian Cruşoveanu a spus foarte vehement că persoanele aflate sub influenţa drogurilor, sau cele în stare de ebrietate, nu au ce căuta la volanul unui autovehicul.

„Noi, ca societate, ar trebui să fim mai uniți pentru a combate traficul și consumul de droguri. Este esențial ca drumurile din România să fie sigure. Cei care consumă alcool sau substanțe psihoactive nu au ce căuta la volan”, a concluzionat deputatul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3534 secunde