Discuții între CJC și Comisia Europeană: Cum pot plăti cetățenii mai puțin pentru ridicarea gunoiului

192
Discuții între CJC și Comisia Europeană: Cum pot plăti cetățenii mai puțin pentru ridicarea gunoiului - cjcsistemdeseuricumvorplatigunoi-1457114075.jpg

Articole de la același autor

Vicepreședinții Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir și Cristian Darie, și primarii localităților care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară s-au întâlnit, recent cu reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Ministerului Fondurilor Europene și ai Autorității de Management ai Mediului. 


Discuțiile purtate s-au referit la ne- concordanțele apărute în perioada de implementare a proiectului "Sis-tem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța". Proiec-tul este implementat de către CJC și are o valoare totală de 201.907.376 lei (fără TVA). 


În cadrul întâlnirii, autoritățile județene au făcut o informare a stadiului în care se află acest proiect și ce trebuie făcut pentru ca sistemul să devină funcțional în întregime. În acest sens, s-a subli- niat faptul că există discuții cu autori- tățile locale pentru a desemna ope- ratori regionali care să colecteze și să depoziteze deșeurile din tot județul Constanta și nu numai din unele localități. Acest lucru va duce la scăderea costurilor pentru cetățeni și la respectarea anga-jamentelor asumate de România în domeniul protecției mediului.


La rândul lor, reprezentanții Uniunii Europene au apreciat progresele făcute și au subliniat faptul că sistemul este unul mult mai eficient decât dacă se face colectarea la nivel de autoritate locală. 


Practic, operatorii vor trebui să colec-teze și să sorteze deșeurile, iar în depozitele ecologice autorizate nu vor ajunge decât gunoaiele care nu vor putea fi reciclate. Reprezentanții CJC susțin că Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor pe care îl implementează corespunde tuturor acestor cerințe, motiv pentru care, autoritățile locale care nu vor face parte din acest sistem vor avea costuri suplimentare, iar cetățenii din aceste localități vor plăti taxe sau tarife mai mari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5811 secunde