Deputatul Florin Gheorghe:

"Donațiile făcute de Schweighofer Holzindustrie să fie făcute publice"

180

Articole de la același autor

Deputatul constănțean, Florin Gheor-ghe, de la UNPR, a solicitat reprezentanților ANAF și Ministerului Finanțelor Publice să facă publice datele privind donațiile și sponsorizările făcute de firma Schweighofer Holzindustrie în România.

"Am adresat o interpelare domnului Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, dar și domnului Gelu Diaconu, șeful ANAF, pentru a le solicita să facă publice toate datele cu privire la donațiile și sponsorizările făcute în ultimii zece ani în România de către firma austriacă Schweighofer. Demersul meu vine ca urmare a declarațiilor deosebit de grave și a disputelor care au apărut în spațiul public din ultima perioadă, pe marginea defrișărilor masive din România și a intereselor mai mult sau mai puțin ascunse din spatele adoptării noului Cod silvic. În funcție de dărnicia firmei austriece ne vom da seama și cine au fost beneficiarii din actuala clasă politică, direct sau indirect, dar și dacă Schweighofer a beneficiat de un tratament preferențial din partea autorităților române, rotunjindu-și profiturile din activitățile din domeniul exploatării și prelucrării materialului lemnos", a declarat deputatul Florin Gheorghe.

Parlamentarul a mai adăugat că firma Schweighofer Holzindustrie nu este nici prima și nici singura companie care exploatează lemn de bună calitate în România și că există nenumărate alte firme, unele chiar românești, ale căror drujbe nu au tăcut nici în zilele de sărbătoare.

"Mai știm, de asemenea, că nicio firmă nu și-ar fi permis să defrișeze masiv dacă nu ar fi avut protecția autorităților sau a unor oameni politici. Dacă vrem să ieșim din ipocrizie și chiar să scoatem adevărul la suprafață, ar trebui ca toate firmele care exploatează masă lemnoasă în România să fie verificate dur, pornind de la valabilitatea licenței de exploatare și până la donațiile și sponsorizările pe care le fac, indiferent dacă vorbim despre beneficiari persoane fizice, ONG-uri sau partide politice", a mai spus deputatul UNPR. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2683 secunde