Edilul oraşului Cernavodă, trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

1470
Edilul oraşului Cernavodă, trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu - fondtrimisinjudecata-1668020933.jpg

Articole de la același autor

Primarul oraşului Cernavodă, Liviu Cristian Negoiţă, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de către procurorii anticorupţie, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, a informat, miercuri, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Negoiţă este acuzat că ar fi aprobat, fără respectarea dispoziţiilor legale, acte normative prin care ar fi fost dispusă plata a peste 9,3 milioane de lei, în folosul unui club sportiv.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Negoiţă Liviu Cristian, la data faptei şi în prezent primar al oraşului Cernavodă, judeţul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. (...) În perioada aprilie 2017- august 2019, inculpatul Negoiţă Liviu Cristian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispoziţiilor legale, un număr de 33 de ordonanţări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv", se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.

Conform sursei citate, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva inculpatului Negoiţă Liviu Cristian, precizează comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5508 secunde