Hocus-Pocus cu primarii de la Costinești! Locuitorii, chemați din nou la urne să voteze pe 7 iulie

678
2

Articole de la același autor

Biroul Electoral Central (BEC) a anulat, marţi, alegerile pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a dispus repetarea scrutinului pe data de 7 iulie. Concret, BEC a admis cererea de anulare a alegerilor pentru funcţia de primar, solicitare ce fusese formulată de Partidul Social Democrat - filiala Constanţa.

Reamintim că diferența dintre principalii candidați a fost de doar un vot. Mai exact, Gheorghe Mechenici, de la PNL, a avut 772 de voturi iar Dumitru Jeanu, de la PSD, a obținut 771 de voturi.

"Anulează alegerile pentru funcţia de primar din Circumscripţia Electorală numărul 29 comuna Costineşti, judeţul Constanţa, desfăşurate în data de 9 iunie 2024. Dispune repetarea la data de 7 iulie 2024 a scrutinului pentru funcţia de primar al comunei Costineşti, judeţul Constanţa", reiese din hotărârea BEC.

La Costineşti, numărarea voturilor alegătorilor a fost repetată de şase ori, în final fiind desemnat câştigător la funcţia de primar Gheorghe Mechenici, candidatul din partea PNL, în detrimentul candidatului PSD, Dumitru Jeanu, la o diferenţă de un singur vot.

Mai mult, Gheorghe Mechenici a primit chiar și certificatul doveditor că a fost ales primar al comunei Costinești, document care, mai mult ca sigur, urmează să fie anulat.

„Mulțumesc din suflet, oameni buni! Voi fi primarul tuturor oamenilor din Comuna Costinești!”, a transmis Gheorghe Mechenici pe pagina sa de socializare, fără să ia în calcul că alegerile ar putea fi anulate deoarece se cunoştea situaţia adreselor înaintate la BEC.

La doar câteva zile de la această postare, situaţia alegerilor de la Costineşti a fost repusă în discuţie la Biroul Electoral Central, după ce iniţial fusese respinsă cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 29 Costineşti, formulată de PSD - filiala Constanţa.

Într-o adresă înaintată de Biroul Electoral de Circumscripţie Costineşti către BEC, au fost menţionate, pe baza documentelor justificative, mai multe nereguli, printre care faptul că două persoane, dintre care una cetăţean ucrainean, au votat fără a avea acest drept.

În concluzie, s-a stabilit că la Costineşti a fost fraudă electorală iar alegerile trebuie reluate la data de 7 iulie însă numai pentru funcţia de primar al comunei Costineşti.

În altă ordine de idei, BEC a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor pentru consiliul local, consiliul județean, președinte al Consiliului Județean și a alegerilor membrilor din România în Parlamentul European în Circumscripţia electorală numărul 29 comuna Costineşti, judeţul Constanţa, formulată de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța.









Comentează știrea

DORU
Marti, 25 iunie

Hotul striga hotul ! Președintele circumscriptiei electorale a fost neamul Jeanu iar locțiitorul angajata și mana dreapta a primarului care au lăsat o virgula sa le fie de folos.Daca ar fi câștigat din prima nu ar mai fi făcut atata valva.Vom vedea pe data de 7 iulie când v a pierde la distanta de doar câteva voturi pe cine mai face răspunzător de eșec.Nu a învățat nimic în aceasta viata pana la vârsta asta.Este marioneta Balanilor și a lui Horia Constantinescu ,care vor sa conducă primaria comunei Costinești.Nu mor caii ,când vor câinii!

Angela
Miercuri, 26 iunie

In toată campania chiar și in ziua în ziua votării PSD a împărțit bancnote de cate 500 lei,telefoane mobile cu care trebuiau sa aducă dovada cu stampila pe Dorin Jeanu PSD și consiliul local PSD,bilete Beach Plaise gratuite oferite de către Lucian Gătită ,cărucioare pentru copii mici și persoane handicapate .Sa va fie rușine ca ati mituit cetățenii comunei si nu va mai convenit la final pierderea pe care trebuia sa v o asumați.Ceea ce semeni aia culegi ! Sa va fie.rusine ca ati jucat murdar și încă mai jucați pana pe 7 iulie doar sa nu pierdeți ciolanul .Sunteți terminați de viata ,ce veți mai face pe 7 iulie când veți pierde? Bălan Virgil își taie venele cu siguranță în fata primăriei data trecuta a scăpat ușor cu cămașa rupta și un set de injuraturi .Asa sa le ajute Iuda .

Pagina a fost generata in 1.1684 secunde