Kelemen Hunor: „A fost o campanie electorală dezechilibrată. Nu prea s-a vorbit despre Uniunea Europeană

83
Kelemen Hunor: „A fost o campanie electorală dezechilibrată. Nu prea  s-a vorbit despre Uniunea Europeană - hunor-ue-1717678839.jpeg
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi că în această campanie electorală s-a vorbit prea puţin despre Uniunea Europeană şi despre răspunsurile pe care politicienii români le pot da la problemele comunităţii europene, fiind de părere că alegerile europarlamentare au fost puse în umbră de către cele locale.

„A fost o campanie diferită faţă de celelalte campanii, fiindcă prima dată sunt suprapuse alegerile locale cu alegerile pentru Parlamentul European. Şi acest lucru a dat de gândit fiecărui om politic, fiindcă trebuia să vii cu răspunsuri la proiectele şi problemele comunităţilor locale. Dar, în acelaşi timp, ar fi trebuit să se vorbească şi despre Uniunea Europeană. Şi aici am o problemă, că nu prea s-a vorbit. Deci alegerile europarlamentare au intrat în umbra alegerilor locale”, a spus Kelemen Hunor.

Acesta a amintit, totodată, că la nivelul Uniunii Europene se înregistrează o nemulţumire faţă de Comisia Europeană, ceea ce înseamnă că oamenii vor o schimbare.

„Nu este bine să nu avem discuţii despre problemele Uniunii Europene, fiindcă oamenii au aşteptări nu numai în România, peste tot, şi dacă mă uit doar la eurobarometru, care undeva la sfârşitul lunii aprilie arăta o nemulţumire cam de 63-64% faţă de Comisia Europeană la nivelul Uniunii Europene, nu în România, înseamnă şi o aşteptare de schimbare din partea oamenilor, că, dacă oamenii nu sunt mulţumiţi cu ceva, vor o schimbare. La noi nu prea s-a vorbit despre aceste probleme şi despre răspunsurile pe care le putem da noi, ca şi ţară, ca şi oameni politici, în aceste probleme. Deci, din acest punct de vedere, campania a fost mai dezechilibrată şi mai accentuată spre problemele comunităţilor locale”, consideră Kelemen Hunor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2912 secunde