Kelemen Hunor: „Eu cred că Ucraina are nevoie de relaţii foarte bune cu România”

179
Kelemen Hunor: „Eu cred că Ucraina are nevoie de relaţii foarte bune cu România” - hunor-ucraina-1697118872.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seara, în contexul vizitei preşedintelui Volodimir Zelenski la Bucureşti, că în opinia sa Ucraina are nevoie de relaţii foarte bune cu România.

Liderul UDMR a subliniat că România a susţinut rezilienţa Ucrainei de la bun început, din prima zi şi a făcut bine.

„Eu cred că Ucraina are nevoie de relaţii foarte bune cu România, fiindcă relaţiile cu vecinii săi nu arată foarte bine. Disputele între Polonia şi Ucraina, între Varşovia şi Kiev, Ungaria, cunoaştem, celelalte state la fel. Deci rămâne, din acest punct de vedere, un interes în primul rând pentru Ucraina, să ţină România cât mai aproape de Kiev şi să aibă o relaţie bună, o relaţie chiar foarte bună. Asta înseamnă să fii şi tu, Kievul, un pic mai receptiv la doleanţele românilor, că sunt absolut legitime şi nu sunt exagerate, nu sunt extravagante deloc”, a afirmat Kelemen Hunor la TVR Info.

Acesta s-a referit şi la eventuale oportunităţi ale României la reconstrucţia Ucrainei.

„Pe de altă parte, urmează pentru România, sigur, o perioadă extrem de importantă şi aici vorbim de oportunităţi, reconstrucţia Ucrainei, la un moment dat, că acest război se va termina într-un fel, ori cu un tratat de pace, ori un conflict îngheţat, recunoscut sau nu recunoscut, dar îngheţat, şi trebuie reconstruită ţara. Asta înseamnă că şi România trebuie să fie prezentă în acest proces de reconstruire. Şi aici cred că suntem într-o direcţie bună”, a susţinut Kelemen Hunor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7306 secunde