LIVE TEXT. AUR Constanţa se opune vehement noilor măsuri economice luate de Guvern

911
LIVE TEXT. AUR Constanţa se opune vehement noilor măsuri economice luate de Guvern - img20230811wa0014-1691750060.jpg

Articole de la același autor

În acest moment, Organizația Județeană a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Constanța desfășoară o conferință de presă, la sediul instituției, pentru a prezenta ultimele măsuri economice luate de Guvern la nivel național. 


La eveniment participă avocatul Dumitru Bădrăgan, candidatul din partea AUR Constanța la alegerile europarlamentare, Nicolae Vlahu și senatorul Evdochia Aelenei.


Dumitru Bădrăgan: Vă asigurăm că AUR este un partid conectat la măsurile statului român. Se urmărește a se muta sarcina fiscală de pe umerii contribuabilului mic pe cei ai marelui contribuabil. Micii contribuabili sunt cei mai afectați de măsurile pe care le ia Guvernul în acest moment. Ne aflăm în fața unui Guvern care nu are curaj, urmărește să creeze un pericol iminent pentru o mare parte din economia românească. Noua reformă anunțată cu surle și trâmbițe creează practic un măcel fiscal, concluzie la care au ajuns toți cei care au participat în cadrul conferinței de ieri. Domnul Mugur Isărescu a concluzionat că sărăcia populației va duce la o scumpire a lucrurilor. Putem spune că ne aflam în fața unor măsuri de austeritate luate împotriva românilor.


Nicolae Vlahu: Guvernul a urmărit o schimbare a celui care suportă taxele. Practic, reprezintă o măsură menită a arăta ineficiența Guvernului. Toate aceste măsuri schimbă aproape din temelii sistemul de taxare din România. De exemplu, în primul rând, din septembrie, se vor reduce plafoanele pentru beneficiile salariale. Din octombrie vom avea două tipuri de impozite pentru microîntreprinderi. Totodată, micul antreprenor va trebui să plătească anticipat impozitul pe microîntreprindere. De la 1 ianuarie, vom vorbi despre impozite mult mai mari. Dacă ne raportăm la marile companii din țară, vom observa că acestea au declarat un impozit pe profit 0, adică nu platesc cei 16%. Iar românul cinstit, corect, va fi taxat pentru acel mic impozit al său.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2977 secunde