Marcel Ciolacu, sfaturi pentru ministrul Energiei, Virgil Popescu

97
Marcel Ciolacu, sfaturi pentru ministrul Energiei, Virgil Popescu - ciolacuministruenergie-1661176828.jpg
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie să vină, până la data de 1 septembrie, cu un act normativ care să reglementeze perioada în care energia este deja vândută, precum şi perioada următoare, a declarat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD.

El a anunţat că va solicita adoptarea acestui act normativ în coaliţia de guvernare.

„În primul rând, cu toţii aşteptăm soluţia de la această şedinţă interministerială. Din punctul meu de vedere, al PSD, până la data de 1 septembrie trebuie să avem un act normativ aprobat prin Guvern pentru perioada următoare. Există o abordare pe aceste luni în care energia este deja vândută şi am văzut că această liberalizare, să nu-i mai spun tâmpită, haotică, cum spune BNR-ul, a dus de fapt la inventarea din nou a băieţilor deştepţi din energie”, a declarat Ciolacu, la sediul central al PSD.

În opinia liderului PSD, există o supraimpozitare la producători, însă cineva a strecurat în ordonanţă să fie luat preţul mediu.

„Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat în ordonanţă să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 450, ca să fie această supraimpozitare. 


Şi chiar mi-aş dori ca primul-ministru să afle cine a strecurat acest preţ mediu în ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine face subteran jocurile în România pentru energie. Eu ştiu că politicile energetice sunt făcute de către Ministerul Energiei. E posibil să fie o scăpare a ministrului, dar responsabilitatea este a Ministerului Energiei, pentru că ei sunt promotorii ordonanţei actului legislativ, vin cu ordonanţa de urgenţă. În opinia mea, domnul ministru Virgil Popescu are o responsabilitate ca, până la 1 septembrie, să vină cu un act normativ care să reglementeze perioada în care energia este deja vândută şi perioada următoare, unde energia nu este vândută şi cred că este cazul să venim cu perspectivă până în anul 2025”, a afirmat Marcel Ciolacu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4199 secunde