Scandal pe schimbarea directorului Portului Constanța. Bogdan Huțucă îi dă replica lui Marcel Ciolacu

2553
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că directorul Portului Constanţa, Florin Goidea, a fost schimbat din funcţie după ce i-a expirat mandatul. Întrebat, la sediul central al PSD, de ce a fost schimbat directorul Portului Constanţa, provocând un scandal în coaliţia de guvernare, Ciolacu a spus: „Eu, personal, nu am avut vreodată vreo discuţie în ce priveşte împărţirea Portului Constanţa sau altor posturi care nu sunt politice. Din câte ştiu, acolo a expirat un mandat şi a fost o schimbare”.

Liderul PSD a adăugat că a fost împreună cu ministrul Transporturilor în Portul Constanţa şi a văzut că lucrurile nu funcţionau cum trebuie.

„Eu îmi aduc aminte că am fost împreună cu ministrul Transporturilor de două ori în Portul Constanţa. Îmi aduc aminte că şi prim-ministrul a fost în Portul Constanţa şi de nenumărate ori a fost ministrul Transporturilor, pentru că ne-a găsit nepregătiţi acea zonă şi categoric lucrurile nu funcţionează, cel puţin când am fost eu cu domnul ministru nu funcţionau cum ne-am fi dorit să funcţioneze lucrurile în Portul Constanţa. Era Portul Constanţa vreo oglindă, era totul ok? Eu îmi aduc aminte că am găsit un dezastru acolo”, a afirmat Ciolacu.

Imediat după declaraţia lui Marcel Ciolacu, preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, a ţinut să îi ofere acestuia o replică.

„Într-o conferință de presă, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a încercat să justifice decizia de a-l schimba pe directorul performant al Portului Constanța și să mascheze regia din spatele acestei decizii, alături de ministrul Transporturilor. Îi cer public președintelui PSD să prezinte cum arată dezastrul din Portul Constanța. Care au fost concluziile rapoartelor de analiză asupra managementului lui Florin Goidea, astfel încât s-a ajuns la decizia de a înlocui politic un manager de succes cu o persoană fără niciun fel de pregătire în vederea derulării activității acestui gigant economic și de importanță strategică a României? Performanțele lui Florin Goidea, investițiile, reparațiile și proiectele din fonduri europene se văd probabil cu greu de după geamurile fumurii ale revoluționarului din PSD. Se vede clar că este vorba doar despre o decizie politică, iar declarațiile de astăzi nu fac altceva decât să confirme acest lucru. Totodată, am observat că a pomenit și numele primului-ministru, iar pe această cale, îl rog să nu uzeze și să nu abuzeze de numele liderului PNL pentru a justifica un demers care are o legătură cu alegerile interne din PSD. Pentru orice om care are o gândire logică, este greu să înțeleagă cum poate fi dezastru în Portul Constanța, atât timp cât din rapoartele oficiale reiese că toți indicatorii economici sunt pe creștere, investițiile și accesările de fonduri europene sunt fără precedent”, a fost replica lui Huţucă.

XXX

Reamintim că Florin Goidea, directorul ANPC, a fost schimbat, vineri, din funcție. În locul său a fost numit Florin Vizan, directorul de la Direcția Regională de Drumuri şi Poduri Constanța. Florin Vizan ocupă funcția la propunerea PSD-ului. De altfel, el a candidat la alegerile din 2020 și la o funcție de consilier județean, însă nu s-a aflat pe un loc eligibil.

Florin Vizan s-a născut la data de 4 aprilie 1960, în localitatea Izvoru Mare din județul Constanța. Este absolvent al Facultății de Finanțe Contabilitate din cadrul ASE București și al Facultății de Drept - Universitatea „Spiru Haret”. Potrivit CV-ului său, în perioada 2005 – 2009, a fost consilier al directorului general al CNAMPC. Ultima funcție ocupată de Vizan este cea de director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța.

Potrivit declarației sale de avere, acesta deține mai multe terenuri în Neptun, Constanța și comuna Corbu, precum și mai multe imobile și spații comerciale în Brașov, București și în stațiunile Neptun și Mamaia. De asemenea, mai deține ceasuri, bijuterii din aur și diamante, în valoare de 58.000 de euro. În plus, a mai declarat că deține mai multe conturi în lei și euro, dar și acțiuni la mai multe societăți comerciale.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6731 secunde