Ministrul Anca Boagiu l-a demis pe Directorul CFR Călători, Liviu Pescărușu

466
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a decis, ieri, eliberarea din funcția de director al CFR Călători a lui Liviu Cristian Pescărușu. Demiterea are loc în urma unui raport al Corpului de Control al ministerului.
Într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor se arată că, în baza raportului Corpului de Control al Ministrului referitor la derularea procedurilor de achiziție publică pentru "Repararea automotoarelor seria 700, 900, 1000" de către CFR Călători, ministrul Anca Boagiu a dispus demiterea lui Liviu Cristian Pescărașu din funcția de director general și de președinte al consiliului de administrație al societății.
Raportul Corpului de Control a constatat nereguli în fundamentarea prețului pentru respectiva achiziție, precum și absența avizelor de la autoritățile în domeniu pentru documentația tehnică, conform procedurilor.
În consecință, procedura de achiziție publică a fost blocată, iar ministrul Anca Boagiu a solicitat Consiliului de Administrație al CFR Călători să evalueze menținerea în funcție a tuturor persoanelor care conform raportului Corpului de Control au fost depistate ca fiind implicate.
"Nu voi tolera în minister sau la oricare dintre unitățile din subordine, derularea de proceduri de achiziție care nu respectă regulile de transparență și liberă concurență. Pentru a ne asigura că banul public este eficient cheltuit trebuie să avem achiziții care răspund unor necesități reale și care asigură lucrări de calitate, la prețuri concurențiale. La oricare altă unitate din subordine voi sesiza astfel de probleme, nu voi ezita să iau măsuri similare și să sesizez instituțiile abilitate ale statului", a declarat ministrul Boagiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Iulie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cazinoul, la mâna constănțenilor
Pagina a fost generata in 0.2732 secunde