Noi proiecte implementate de primarul Gheorghe Moldovan în comuna Albeşti

207
Noi proiecte implementate de primarul Gheorghe Moldovan în comuna Albeşti - fondalbesti-1656429460.jpg
În comuna Albeşti au existat în permanenţă proiecte de dezvoltare care au fost implementate prin diferite moduri.

Iată că şi în prezent primarul din Albeşti, Gheorghe Moldovan, are în plan mai multe proiecte care să ajute la dezvoltarea şi revitalizarea comunei.

Este vorba despre proiecte pe infrastructură, dar şi despre construirea unor centre de învăţământ pentru copiii din Albeşti.

„Avem de terminat o grădiniţă cu program prelungit, cu ajutorul fondurilor europene. Ea va fi în satul Cotu Văii. Lucrăm la o şcoală prin Program operaţional regional. Mai avem un cămin cultural, tot prin fonduri europene. Avem pe PNRR, pe Axa 10, piste de biciclete şi trotuare. Vom mai monta, tot prin Axa 10, nişte camere video în satul Arsa şi avem prin programul Anghel Saligny încă trei proiecte. Unul pentru gaze, iar acestuia trebuie să îi dăm drumul la procedeul de achiziţie şi mai avem un proiect pentru canalizare şi două pentru drumuri. Avem un proiect de 2 kilometri de drumuri şi unul de 6 kilometri. Vom mai depune un proiect în viitorul apropiat pentru iluminatul public. Valoarea ajunge la 500.000 de lei. Baza sportivă este foarte bine pusă la punct. În schimb, vrem să construim o biserică în satul Albeşti, pentru că ne trebuie una nouă. Cea veche s-a deteriorat şi nu are rost să o renovăm. Vom face alta nouă”, a declarat pentru „Cuget Liber” Gheorghe Moldovan.

La sfârşitul anului trecut, Gheorghe Moldovan a vrut să organizeze un referendum pentru a schimba numele satului „Coroana” din comuna Albeşti în „Coroana de Fier”.


Astfel, Gheorghe Moldovan a vrut să păstreze o tradiţie şi să țină cont de legenda care spune că în acel loc a existat un tun din care s-a făurit o coroană regală.


Referendumul nu a mai avut loc, pentru că între timp a intervenit pandemia de coronavirus.

„Am fost într-o discuţie cu Casa Regală şi ne-am dorit să schimbăm denumirea satului din numele de Coroana în Coroana de Fier. Aşa spune legenda. A fost găsit un tun şi din acel tun s-a creat o coroană regală. Casa Regală a susţinut de mai multe ori oamenii din Coroana. Le-a oferit copiilor biciclete, jucării, rechizite pentru şcoală şi aşa mai departe. Am încercat să facem un referendum, doar că a intervenit pandemia şi nu am mai putut să îl facem. Intrasem în iarnă şi nu era eficient. Vrem să refacem acest referendum odată cu alegerile locale din 2024. Referendumul presupune o cheltuială destul de mare. Trebuie să ai Birou de Circumscripţie şi alte chestii ajutătoare. Referendumul va trece dacă cel puţin 30 la sută dintre oameni se vor prezenta la vot, din care cel puţin 50 + 1 să fie de acord cu schimbarea numelui satului. Unii dintre oameni sunt de acord, iar alţii sunt reticenţi. Casa Regală vrea să facă o legătură cu noi permanentă”, a concluzionat Gheorghe Moldovan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4097 secunde