O primă victorie pentru USR Mangalia în cazul Pădurii Comorova. "Punem proiectul pe masa consilierilor"

1317
O primă victorie pentru USR Mangalia în cazul Pădurii Comorova.
USR Mangalia a câştigat o primă bătălie cu cei care vor practic să distrugă Pădurea Comorova pentru a ridica în acea zonă diferite construcţii. Reprezentanţii USR Mangalia au reuşit să strângă peste 2.000 de semnături pentru ca această pădure să fie trecută din domeniu privat în domeniul public al statului şi pentru a împiedica astfel eventualele defrişări care ar putea urma.

Preşedintele USR Mangalia, Semiran Abdurefi, a explicat astfel pentru „Cuget Liber“ ce demersuri vor fi făcute în continuare.

„Trebuie să depunem semnăturile la secretariatul instituţiei pentru a fi pus acest proiect pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local şi a putea fi adoptată hotărârea de Consiliu Local. Singura soluţie dintre multe alte intervenţii pe care le-am avut pe această temă din 2016 şi până acum - aceasta este. Dacă am fi intrat în Consiliul Local, Pădurea Comorova ar fi fost una dintre priorităţile programului nostru de guvernare locală şi am fi inclus acest proiect. Cum nu suntem acolo, singura metodă de a face ceva în sensul acesta a fost iniţierea unei iniţiative cetăţeneşti. Am făcut acest lucru şi acum aştept să ne organizăm cu colegii şi să depunem proiectul la Primărie. De aici încolo ţine de Consiliu Local. Ei trebuie să valideze semnăturile întâi de toate”, a declarat pentru „Cuget Liber“ Semiran Abdurefi.


În acest context, ea a mai spus că absolut toţi consilierii locali ar trebui să fie convinşi de cei peste 2.000 de oameni şi să pună acest proiect pe ordinea de zi a unei şedinţe de Consiliu Local.

„Nu eu personal trebuie să îi conving. Dacă ei nu sunt convinşi de peste 2.000 de semnături, nu avem ce să facem. Dacă aceşti consilieri, care pretind că sunt în slujba cetăţenilor şi că sunt acolo să le vizeze acestora interesele, nu vor lua act de voinţa a peste 2.000 de oameni, păi asta spune ceva despre ei. Dacă aş mai fi stat cu colegii mei să adunăm semnături, cred că ne duceam lejer la peste 20.000 de oameni care semnau. Pentru asta ar fi trebuit să fiu full time cu semnăturile şi mai am şi serviciu şi viaţă personală. A fost foarte greu să strângem aceste semnături. Pentru că trebuia să explicăm fiecărui cetăţean în parte ce vrem să facem. Eu am copilărit în Pădurea Comorova. Tatăl meu, când trăia şi lucra la serele din Pădurea Comorova, mă lua acolo cu el. Eu din acest motiv sunt foarte legată de acea pădure. Ştiu ce se întâmplă acolo. Nu am reuşit să facem nimic timp de ani de zile”, a spus Semiran Abdurefi.
Şefa USR Mangalia mai spune că această pădure nu a aparţinut nimănui niciodată şi că este absurd ca în zilele noastre să se întâmple ce se întâmplă la Comorova.

„Pădurea aceasta nu a aparţinut nici măcar Regelui Carol. Cum au intrat ei în posesia acestei păduri? Pădurea nu este toată în proprietate privată. 220 de hectare sunt în proprietate privată şi 200 în proprietate publică. Şi în partea publică au vrut ei chipurile să construiască un parc. Este un proiect pe hârtie aşa cum sunt mii de proiecte în ţara asta. Dacă acest proiect ar trece, 10 la sută din această suprafaţă ar trebui defrişată. Şi acolo s-ar face alei de acces, drumuri betonate, parcări asfaltate, stâlpi de electricitate. Aceste drumuri vor fi exact în zona limitrofă terenurilor care au fost vândute. Adică le mai facem şi drumuri de acces pe banii statului”, a concluzionat Semiran Abdurefi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3805 secunde