USR Mangalia a strâns 2.000 de semnături în cadrul proiectului "Uniţi salvăm Pădurea Comorova"

152
USR Mangalia a strâns 2.000 de semnături în cadrul proiectului
Membrii USR Mangalia și USR Constanța au reușit să strângă 2.000 de semnături în cadrul inițiativei cetățenești „Uniți salvăm Pădurea Comorova”. Semnăturile vor permite punerea pe ordinea de zi a Consiliului Local Mangalia a unui proiect în care se va propune trecerea Pădurii Comorova din domeniul privat în domeniul public al Municipiul Mangalia și declararea acesteia ca fiind de uz și interes public local.
 

După defrișarea și distrugerea aplicată sistematic în decursul anilor trecuți de diverși dezvoltatori imobiliari, care s-au bucurat de susținerea administrației locale, inițiativa USR a venit ca o ultimă soluție pentru a salva cele 395 de hectare rămase din totalul de 855 cât avea pădurea inițial.


Campania „Uniți salvăm Pădurea Comorova” a început pe 10 aprilie 2022, când membrii USR au mers pe teren pentru a le prezenta cetățenilor din Mangalia situația gravă în care se află pădurea, totodată oferindu-le posibilitatea de a semna pentru demersul necesar salvării acesteia. Acțiunea s-a repetat în fiecare sfârșit de săptămână, fiind necesar un total de 1.651 de semnături (5% din registrul electoral al Mangaliei).


„Această campanie ne-a arătat că oamenilor le pasă de ceea ce se întâmplă în administrația locală, că le pasă de natură și de acel colț de pădure care ne-a mai rămas. Oamenii au înțeles că soarta pădurii Comorova nu trebuie să mai stea în mâinile lacome ale unor indivizi lipsiți de scrupule al căror principal obiectiv e propria bunăstare. Proiectul de Consiliu Local, ce va fi întocmit și depus datorită voinței celor 2.000 de cetățeni ai Mangaliei, va permite salvarea pădurii al cărei statut juridic din prezent a permis acțiunile abuzive de împroprietărire a mai multor dezvoltatori imobiliari și, implicit, defrișările masive. Le mulțumesc tuturor celor care au fost și sunt în continuare alături de noi în acest demers. Pădurea Comorova trebuie salvată”, a declarat Semiran Abdurefi, preşedintele USR Mangalia.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6687 secunde