Prefecții, amenințați cu destituirea dacă nu gestionează cum trebuie problemele cauzate de ninsori

1416
Reprezentanții Guvernului în teritoriu au participat, ieri, la o videoconferință cu primul-ministru în exercițiu, Emil Boc, context în care acesta din urmă a solicitat atât prefecților din toată țara, cât și reprezentanților Direcțiilor Regionale pentru Drumuri și Poduri să fie pregătiți pentru gestionarea problemelor care ar putea surveni în urma ninsorilor, astfel încât populația să nu resimtă efectele situației meteorologice.
Obiectivul videoconferinței a constat în transmiterea, de către premier, către prefecți și reprezentanții Direcțiilor Regionale pentru Drumuri și Poduri, a solicitării de a pregăti toate instituțiile publice abilitate din fiecare județ în vederea intervenirii în situații generate de starea meteorologică anunțată pentru următoarele zile. "În aceste zile vă dați primul examen în competență în ceea ce privește gestionarea problemelor de iarnă. Unii dintre dumneavoastră ați mai avut această experiență, alții veți intra de mâine (n.r. - de azi) în focul încrucișat. (…) Vreau soluții și pragmatism, astfel încât efectul acestor ninsori să fie minim pentru populație. Nu vreau să aud scuze că zăpada ne-a prins nepregătiți, altfel veți răspunde cu funcția pe care o aveți", le-a transmis, ieri, Boc, prefecților.
De asemenea, el le-a cerut reprezentaților Guvernului în teritoriu să ia legătura, încă de ieri după-amiază, cu primarii municipiilor și ai reședințelor de județ, precum și cu președinții consiliilor județene pentru a analiza stadiul pregătirilor pentru sezonul rece în ideea de a le transmite astăzi Guvernului.
Într-un comunicat dat ieri publicității de Biroul de presă al Guvernului, se arată și că ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, a făcut un apel către prefecți și subprefecți pentru a colabora cu directorii regionali de la Drumuri și Poduri, dar și cu reprezentanții Poliției Rutiere. Berceanu a precizat și că 675 de utilaje ale Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România sunt pregătite să intervină pentru deszăpezire, dar că, în cazul în care situația o impune, se poate apela la alte 1870 de utilaje de deszăpezire de la firme cu care instituția menționată a încheiat contracte.
Ulterior videoconferinței de ieri, prefectul Constanței, Claudiu Palaz, a stabilit, împreună cu membrii Comandamentului de Iarnă, instituirea unui dispecerat unic, la sediul IPJ Constanța, care să gestioneze toate informațiile privind evenimentele determinate de fenomenele care vor interveni în perioada vizată.
Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru perioada 15-17 decembrie, o atenționare meteorologică de cod galben.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4072 secunde