În Parlament

Premierul Emil Boc continuă, astăzi, prezentarea priorităților legislative ale Guvernului

3757
Premierul Emil Boc a adresat, ieri, o scrisoare conducerilor Senatului și Camerei Deputaților, în care a anunțat că dorește să prezinte prioritățile legislative ale Guvernului în prima ședință a sesiunii ordinare a senatorilor, respectiv a deputaților, potrivit Hotnews.
Astfel, Emil Boc a venit, ieri după-amiază, începând cu ora 17.00, în fața senatorilor, urmând ca astăzi, de la ora 10.00, să prezinte și deputaților principalele proiecte de legi pe care Guvernul vrea să le susțină.
Pentru început, premierul a făcut referire la relația Guvern-Parlament care trebuie coordonată de principiile constituționale: Guvernul răspunde politic în fața Parlamentului, iar Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a țării, Executivul având dreptul de a emite doar ordonanțe simple sau de urgență.
Potrivit lui Emil Boc, cele două obiective fundamentale ale Executivului sunt modernizarea României și asigurarea de locuri de muncă pentru cetățenii români, în contextul ieșirii din criză și al pregătirii relansării economice.
Pentru realizarea primului obiectiv, primul ministru a atras atenția asupra instituțiilor democratice și a felului în care ele se raportează la cetățean, precum și asupra modalităților în care se cheltuiesc banii publici. Referitor la modernizarea țării, premierul a adus în discuție subiectul reformării clasei politice, amintind de rezultatele referendumului din noiembrie 2009, când românii și-au exprimat dorința de a se reduce numărul parlamentarilor și a avea un Parlament unicameral.
Principalele proiecte legislative menționate de Emil Boc sunt: reforma sistemului de pensii, legea responsabilității fiscale, legea educației naționale, Codul de procedură civilă și de procedură penală și legea poliției locale.
În privința măsurilor fiscale, Boc a adăugat că Executivul are în vedere pregătirea cadrului normativ pentru modificarea impozitului minim și transformarea lui în impozit forfetar pentru anumite domenii de activitate. De asemenea, Guvernul Boc urmărește continuarea programelor "Prima Casă" și "Primul Siloz", precum și extinderea programului "Rabla" pentru persoane juridice și pentru tractoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2203 secunde