Primari din județul Constanța, împotriva referendumului

1658
7

La data de 6 noiembrie, cetățenii județului Constanța sunt chemați la urne pentru a se pronunța cu "Da" sau "Nu" la întrebarea: "Sunteți de acord cu desființarea unității administrativ-teritoriale, județul Constanța?"
Cu mai puțin de două săptămâni înainte de organizarea referendumului inițiat de președintele Consiliului Județean Constanța, Nicu-șor Constantinescu, există pri-mari din județ care nu au primit nicio informare privind această consultare publică. Mai exact, deși în mod normal, ar fi trebuit să fie informați pentru stabilirea secțiilor de votare, acest lucru nu s-a întâmplat peste tot.
Totodată, există primari care susțin că oamenii din localitățile pe care le conduc nu știu despre ce este vorba, deoarece nimeni de la Consiliul Județean Constanța nu a venit pentru a le explica cetățenilor de ce se organizează acest referen-dum, care sunt avantajele și dezavantajele în cazul în care județul Constanța ar fi desființat așa cum dezinformează conducerea CJC.
În schimb, cei mai mulți edili știu că pentru organizarea referen-dumului se vor cheltui 20 de miliarde de lei vechi, bani care ar fi fost mai bine să fie direcționați către primăriile din județ pentru a asigura încălzirea școlilor și grădinițelor în prag de iarnă.
"Populația de aici nu știe nimic iar eu sunt în concediu de odihnă până pe 10 noiembrie. La primărie s-au primit niște afișe prin care oamenii sunt anunțați că pe 6 noiembrie se va organiza referendum, însă nimeni nu a venit să explice clar despre ce este vorba. Vom vedea dacă oamenii se vor duce să voteze atâta timp cât nu știu despre ce este vorba", a de-clarat liberalul Gheorghe Grame-ni, primarul comunei Mihai Viteazu
Edilul comunei Peștera, social-democratul Valentin Vrabie, face parte din categoria primarilor care nu au fost informați despre organizarea referendumului.
"Nu m-a anunțat nimeni despre niciun referendum, nu am primit nimic la primărie. Cred că, în mod normal, ar fi trebuit stabilite secțiile de votare, însă nimeni nu m-a întrebat nimic. Cred că, oamenii că nici nu știu despre ce este vorba atâta timp cât cei de la Consiliul Județean nu au venit să explice populației ce doresc. Și mai cred că cei de la Consiliul Județean Constanța nici nu au curaj să vină în comună știind că, după ce au obținut voturi de la oameni a uitat de ei", a spus Valentin Vrabie.
El a mai adăugat că banii care sunt cheltuiți pentru acest referendum trebuiau direcționați către primăriile care au nevoie de combustibil pentru școli și grădinițe și nu risipiți aiurea.
"Din punctul meu de vedere aș fi de acord dacă s-ar face un referendum prin care să spunem dacă vrem să se desființeze Consiliul Județean. Aș răspunde fără să stau pe gânduri cu DA, pentru că această instituție este inutilă. Atâta timp cât conducătorii consiliilor județene se comportă ca niște stăpâni ai județului, ai primarilor, aș fi de acord să se desființeze. Ei nu fac decât să încurce, în loc să ajute", a mai adăugat primarul din Peștera.
În schimb, primarul localității Poarta Albă, democrat-liberalul Vasile Delicoti spune că a primit o informare de la Consiliul Județean, însă, în opinia lui, acest referendum este inutil.
"Acest referendum nu se impunea atâta timp cât nu este vorba despre desființarea județului Constanța. Mai mult, nu-și are rostul deoarece nu s-a stabilit nimic concret la nivel central. Au fost și sunt numai dezbateri publice pe această temă. În plus, reorganizarea administrativ-teritorială se referă la întreaga țară, iar în cazul unui referendum validat nu văd cum ar avea efect acesta. Doar nu se va reorganiza întreaga țară, iar județul Constanța va rămâne separat. Totodată, nimeni, chiar și în cadrul dezbaterilor, nu a făcut referire că județul Constanța va fi desființat. Din contră, în cadrul acelor dezba-teri se făcea referire la faptul că județul Constanța va deveni capitală de județ", a declarat Delicoti.

Comentează știrea

vrabie un primar prost si dobitoc
26 octombrie 2011
delimitare sectiilor de votare

asa pentru cultura ta generala bai prostule vorbesc de vrabie ,primarul in functie stabileste delimitarea si arondarea sectiilor de votare dupa alegerile anterioare si propunerile le inainteaza catre prefect si comisia electorala stau si citesc ce prostii debitezi iei lucrurile personal ca un roman adevarat dupa noi potopul nu te intereseaza ce rau le faci oamenilor pacat candva am crezut ca esti o capacitate printre primarii noi alesi dar esti un gainar marunt.un fost coleg deal tau primar

cjcq
26 octombrie 2011
referendum praf in ochi

de fapt lui constantinescu ii tremura cura ca daca s-ar reorganiza administrativ tara el si+ar pierde postul fiindca se va organiza un singur consiliu judetean pe toata zona de sud-est. si ca sa va dati seama ca omul asta chiar minte, judetul constanta nu va fi desfiintat ci din contra, va fi marit considerabil iar constanta va deveni capitala de judet. numai ca porcusorul si-ar pierde scaunuzl

nenea
26 octombrie 2011
Sigur.....

@1....Sigur esti o sluga psd-ista!Pe Vrabie nu au indraznit sa-l anunte pentru ca nu e un lingau ca tine si mai mult, ce sa organizeze!....O ineptie,o prostie cu care "deochiati"vor sa-si asigure capitalul electoral!.....In instructiunile de la referendum nu e obligatoriu si CNP-ul?!....

Salveaza Judetul Constanta
26 octombrie 2011
Salveaza Judetul Constanta

http://www.facebook.com/SalveazaJudConstanta

titel
26 octombrie 2011
pt. ala care se da primar

Vrabie este cel mai destoinic primar pe care il are PSD-ul in judet. Ma mir de ce mai sta la partidul asta. El a facut ceva pentru locuitorii lui fara sa stea aplecat in fata lui Mazare si Constantinescu! Tu ce ai facut, ala de te dai primar? Nici macar numele nu stii sa ti-l scrii.

Lucifer
1 noiembrie 2011
Solutie eficienta

Dragi constanteni, va rog sa mergeti la vot si sa votati "DA", pentru regionalizare. Constanta va fi capitala, nu ascultati minciunile si diversiunile vomitate pe sticla in ultima perioada de oportunistii cocotati in scaune inalte. Vom avea o regiune sau mega-judet extrem puternic: zona agricola propice (Buzau + Constanta + Braila), turism (litoral, delta, munte, balneo), industrie (galati cu sidex, santierele navale ... speram sa mai fie altele centre industriale in viitor), infrastructura si transporturi (porturi, dunarea de jos, a2, canalul) , istorie ... Ar mai fi si altele, nu imi vin acum repede in minte. Deci - ne-ar fi bine; cred ca am avea resurse fantastice sa prosperam rapid ca regiune. Totul este sa se vrea acest lucru. Cine nu vrea? Cui ii este frica? Pai raspunsul e simplu: nu vor cei carora li se surpa pamantul de sub picioare. Cei care isi pierd scaunul ... Porcusorul sef & Co.

Batranul
4 noiembrie 2011
Vine sfarsitul

Din multe rele si foarte rele pe care le aduce reorganizarea teritoriala vazuta de chiorul pirat si mult trambitata de tradatorii si mafiotii din PDL,doar atata vreau sa arat ca va trebui pentru a ajunge fie la buzau,fie la focsani ,fie la braila sau galati sa trecem peste dunare .,Trecerea peste dunare fie la harsova,cernavoda sau macin costa dus-intors o jumatate de milion.Deci mergeti numai pentu aceasta cauza la VOT si votati pentru a nu se desfiinta Jud.Constanta.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu plec la alt partid!"
Miercuri, 13 Octombrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Iarna bate la ușă, romii se bat pe lemne
Pagina a fost generata in 0.3474 secunde