Potrivit declarațiilor edilului-șef,

Primăria Cernavodă nu își va desemna un reprezentant în comisia referendumului de demitere a Marianei Mircea

3930
Primăria Cernavodă nu își va desemna un reprezentant în comisia referendumului de demitere a Marianei Mircea - 1d3645b6b57843ccfe1e0317d7cdaef7.jpg
Demersul constituirii unei comisii de organizare a referendumului de demitere a primarului din Cernavodă, social-democrata Mariana Mircea, este departe de a se finaliza. Și asta pentru că, deși Consiliul Local Cernavodă și-a desemnat un reprezentant în comisia ce urmează a fi formată prin ordin al prefectului Claudiu Palaz - în persoana consilierului PD-L Ionel Soare -, primarul Mariana Mircea a declarat, ieri, că nu va proceda la această desemnare pentru că, susține ea, "acțiunea este ilegală". "Am trimis răspunsul către Prefectură, în care se arată că Primăria nu-și va desemna un reprezentant. Atunci când vor fi îndeplinite condițiile și, de asemenea, atunci când mi se vor expune motivele pentru care e necesar acest referendum, Primăria va desemna un reprezentant", a precizat edilul-șef. Totodată, primarul a afirmat și că majoritatea celor care au semnat pe lista prin care este solicitat referendumul de demitere "nu știau ce semnează, fiind fie neștiutori de carte, fie bătrâni". Social-democrata Mariana Mircea a ținut să menționeze că, în opinia sa, fiecare dintre cei care figurează pe lista de semnături trebuie să confirme personal că a semnat. "Oamenii n-au știut ce semnează. Nimeni nu s-a sinchisit să analizeze semnăturile. Este un joc penibil ceea ce se întâmplă acum", a subliniat primarul orașului Cernavodă. Mariana Mircea a adăugat și că este decisă să lupte până la capăt pentru ca, în cazul în care referendumul va avea totuși loc acesta să respecte prevederile legale. În continuare, edilul-șef a precizat și că așteaptă ca Instituția Prefectului Județului Constanța să îi transmită motivele invocate în procesul de organizare a referendumului.

Consilierii județeni, chemați să-și ridice personal adresele de la Prefectură
În altă ordine de idei, demersul inițiat de Prefectura Constanța pentru derularea referendumului de demitere merge mai departe, iar din acest punct de vedere instituția a anunțat ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că invită șase consilieri județeni să își ridice personal, de la Prefectură, adresele prin care li se solicită ca în proxima ședință a Consiliului Județean Constanța să adopte proiectul ce vizează "desemnarea unui reprezentant al acestei autorități deliberative (n.r. - CJC)" în comisia mai sus menționată. Este vorba despre consilierii județeni Nicolae Fronescu, Petrică Munteanu, Viorel Ciutu-reanu, Gheorghe Mihăieși, Dionisie Culețu și Gheorghe Șuțu care, așa cum e precizat în comunicat, nu au primit adresele trimise de Prefectură prin mandat poștal, cu recomandare și confirmare de primire. În același comunicat este subliniat faptul că instituția a procedat la trimiterea prin mandat poștal a adreselor pentru că CJC a refuzat nejustificat să-și desemneze un reprezentant care să facă parte din comisia de referendum, așa cum prevede articolul 55, alineatul (5) din Legea 215/2001, republicată. În situația în care forul condus de social-democratul Nicușor Constantinescu nu-și va desemna un reprezentant nici la prima ședință, "se va aprecia că autoritatea deliberativă, respectiv Consiliul Județean Constanța, a încălcat cu bună știință prevederile legale, urmând ca instituția Prefectului să ia măsurile necesare în vederea unei aplicări unitare a legii", se mai arată în comunicatul dat ieri publicității.

Prefectul Palaz susține că primarul "nu e în măsură să comenteze"
Despre declarațiile primarului din Cernavodă, prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, a explicat: "Doamna primar nu este în măsură că comenteze, nu ea condiționează formarea comisiei pentru referendum. Legea nu condiționează aducerea la cunoștința primarului a motivelor pentru demararea referendumului de demitere. Atâta vreme cât există semnăturile și motivele prin care se arată că primarul a derulat acțiuni prin care a împiedicat buna desfășurare a activității administrației publice locale, această comisie trebuie formată".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.362 secunde