Primăria Hârşova organizează Şcoala de Vară de la Cetatea Carsium

151
Primăria Hârşova organizează Şcoala de Vară de la Cetatea Carsium - fondscoaladevara-1660747053.jpg
Institutul Național al Patrimoniului, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Consiliul Județean Constanța, Primăria Orașului Hârșova, Uniunea Democrată Turcă din România, alături de Universitatea din București - Facultatea de Istorie, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, inițiază prima ediție a Școlii de Vară de la Cetatea Carsium, sit arheologic de grupă valorică A.

Scopul acestei Școli de vară este cunoașterea arheologiei, a cercetării arheologice, a metodelor și tehnicilor, a investigațiilor non-invazive și interdisciplinare care contribuie la înțelegerea, cunoașterea și protejarea unui sit arheologic, precum și la protejarea și promovarea monumentelor istorice și a patrimoniului natural.

„Vom prezenta și discuta cazuri de bune practici în restaurarea siturilor (ruinelor) arheologice. Împreună cu partenerii noștri vom iniția acțiuni de igienizare și inventariere în necropola otomană, care se vor finaliza cu un catalog ce va cuprinde date despre necropolă, cetatea medievală și geamia de la Hârșova. Un alt subiect important pe care îl vom aborda se referă la potențialul enorm de dezvoltare al Hârșovei prin articularea unui turism cultural variat. Nu în ultimul rând, dorim ca prin temele abordate să deschidem calea unui dialog constructiv între autorități publice, comunitate, viitori specialiști și tineri, pe care dorim să-i atragem în acest efort comun de cunoaștere și protejare a monumentelor istorice și a patrimoniului natural”, au transmis reprezentanţii Primăriei Hârşova.


Şcoala de vară se adresează elevilor, studenţilor şi tinerilor care au preocupări și activități în domeniile: istorie, arheologie, patrimoniu cultural, antropologie, natură, dar şi pasionaţilor de cultură şi apropiați ai patrimoniului cultural și natural.

Nu există taxă de participare la şcoala de vară. Numărul de participanți va fi de maximum 20 persoane, restul celor care doresc să participe își vor suporta toate cheltuielile de cazare, transport, masă. Cheltuielile legate de cazare și masă, echipamentele de studiu, de lucru şi de protecţie vor fi asigurate de organizator. Costurile deplasării la Hârșova şi retur vor fi suportate de către participanţi. Selecția participanților se va face pe baza transmiterii unui CV până la data de 20 august 2022, la email [email protected]; [email protected]; [email protected].


„Școala de vară vă va oferi prilejul de a descoperi un loc frumos și va prilejui întâlnirea cu cercetători, arheologi, istorici, specialiști, pentru a cunoaște din tehnicile și metodele cercetării arheologice, precum și căi de cunoaștere și protejare a patrimoniului cultural. Veți avea ocazia unică de a întâlni un patrimoniu natural, peisagistic și paleontologic, de valoare excepțională, aproape necunoscut în România”, le transmite Primăria Hârşova celor ce doresc să participe la Şcoala de Vară. Prima ediţie a Şcolii de Vară de la Cetatea Carsium se va organiza în perioada 5-9 septembrie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2143 secunde