Primarul Mangaliei, Cristian Radu: "Facem tot posibilul pentru a preveni abandonul școlar"

326
1
Primarul Mangaliei, Cristian Radu:

Articole de la același autor

Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mangalia a demarat un amplu program de susținere a copiilor proveniți din familiile defavorizate, astfel încât cei mici să nu renunțe la grădiniță și la școală din cauza neajunsurilor materiale.

Un astfel de proiect a demarat ieri, în prezența primarului Cristian Radu, când 32 de copii de la grădinița nr.4 din Mangalia au primit o masă caldă cât și dulciuri. De acum încolo, acest lucru se va întâmpla zilnic, scopul fiind acela ca cei mici să fie motivați să vină la grădiniță.

"Copiii sunt o prioritate pentru administrația publică locală, iar noi avem obligația să îi încurajăm să meargă la grădiniță și la școală. Primim săptămânal de la unitățile de învățământ situația elevilor din oraș, iar acolo unde sunt probleme, mă deplasez personal la familiile respective pentru că doresc să preîntâm-pinăm abandonul școlar. Dincolo de problemele pe care le-am avut cu o parte a beneficiarilor Cantinei Sociale, dintre care foarte mulți nu ne făceau cinste prin faptul că aveau un comportament necivilizat sau refuzau să accepte locurile de muncă oferite de Primărie, am decis ca banii bugetului local pentru Cantina Socială, să se îndrepte și către acești copii. Dacă părinții lor nu reușesc poate să obțină un loc de muncă pentru că nu au carte, eu îmi doresc să nu aibă același destin și copiii lor", a precizat edilul Cristian Radu. Grădinița nr. 4 - grupa socială - a luat ființă în urmă cu zece ani prin parteneriatul dintre ONG-ul "Salvați Copiii", Primăria Mangalia și ISJ Constanța. Primăria pune la dispoziție spațiul de desfășurare a activităților specifice și hrana zilnică a copiilor ce provin din familii cu venituri reduse, constând în gustare rece sau masă caldă ce li se aduc acestora la sediul grădiniței. ONG-ul asigură rechizitele necesare, în timp ce ISJC se preocupă de salarizarea educa-torului.

"Timp de zece ani desfășor activități instructiv-educative și extracurriculare cu acești copii și constat cu plăcere că, de-a lungul timpului, numărul lor a crescut semnificativ. Scopul ONG-ului "Salvați copiii" este acela de a preveni abandonul și eșecul școlar. Peste 90% dintre copiii care frecventează cursurile în această instituție au continuat să meargă la școală, ceea ce ne bucură enorm atunci când fructificăm roadele muncii noastre", a afirmat educatorul Gabriela Tănase. 

Comentează știrea

Primaria Castelu
17 octombrie 2013
Prevenirea abandonului scolar

Cine poate sa ne ajute sa intelegem de ce pentru comunitatea Castelu dl insp gen Popescu a refuzat colaborarea pentru acelasi obiectiv?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3828 secunde