Remus Negoi a participat, la Strasbourg, la sărbătorirea a 70 de ani de la înfiinţarea Parlamentului European

205
Remus Negoi a participat, la Strasbourg, la sărbătorirea a 70 de ani de la înfiinţarea Parlamentului European - fondnegoi-1669824107.jpeg
Senatorul USR din Constanţa, Remus Negoi, a făcut o vizită săptămâna trecută la Strasbourg, acolo unde s-a aflat alături de europarlamentarii Nicu Ştefănuţă, Vlad Gheorghe şi Vlad Botoş.


Aceştia au participat la ceremonia de sărbătorire a celor 70 de ani de la înfiinţarea Parlamentului European.

„La invitaţia colegului meu, europarlamentarul Vlad Gheorghe, am vizitat Parlamentul European, la Strasbourg, unde ne-am întâlnit cu europarlamentarii USR Vlad Botoş şi Nicu Ştefănuță.


Vizita a venit în contextul în care s-au împlinit 70 de ani de la înfiinţarea Parlamentului European. 70 de ani de democrație, de la prima sa adunare, din 1952, până la vremurile dificile pe care le parcurgem astăzi, în contextul războiului din Ucraina. Am asistat la şedinţa festivă a plenului Parlamentului European, organizată cu acest prilej, cu intonarea Imnului UE, Oda Bucuriei.

În urmă cu 70 de ani, prima sesiune a Adunării Comune a Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului a avut loc la Strasbourg, marcând punctul de plecare al Parlamentului European pe care îl cunoaștem astăzi. În 1962 a luat denumirea de Parlamentul European, iar primele alegeri directe au avut loc în 1979”, a declarat Remus Negoi.

Senatorul a mai spus că pe parcursul vizitei s-a întâlnit şi cu fostul primar al oraşului Strasbourg, Fabienne Keller, pe care l-a convins să facă în viitorul apropriat o vizită în Constanţa.


„De-a lungul deceniilor, statele membre au promovat democrația, drepturile fundamentale, stabilitatea și creșterea economică, iar Parlamentul European a fost un jucător cheie în dezvoltarea UE.
Parlamentul European este organismul cu puteri legislative al Uniunii Europene și este ales de cetățenii UE cu drept de vot, o dată la cinci ani. În prezent are 27 de state membre şi 705 deputați europeni aleşi, care îi reprezintă pe cetăţenii din aceste ţări.

Este singurul parlament transnațional ales în mod direct, multilingv, multipartit, un forum solid pentru dezbateri politice și de luare a deciziilor. Are rol legislativ, de supervizare şi bugetar. Printre atribuţiile Parlamentului European se numără adoptarea legislaţiei UE, împreună cu Consiliul UE, pe baza propunerilor Comisiei Europene, luarea deciziilor cu privire la acordurile internaționale, analizarea petițiilor cetățenilor și formarea de comisii de anchetă, controlul democratic asupra instituțiilor UE, stabilirea bugetului Uniunii Europene.


În cadrul vizitei pe care am efectuat-o săptămâna aceasta, am avut şi o întrevedere cu viceprimarul din Strasbourg, Carole Zielinski, o tânără foarte energică şi implicată, deschisă şi comunicativă. Am discutat despre ce înseamnă o guvernare locală cu adevărat pentru oameni.

Ne-am întâlnit, de asemenea, şi cu fostul primar al oraşului Strasbourg, Fabienne Keller, care a promis că va face o vizită la Constanța.

Strasbourg este unul dintre cele mai frumoase, curate şi boeme orașe din Europa. Bunele practici pot fi implementate şi în localități din România. De la transport în comun civilizat, la consultarea cetățenilor şi punerea în valoare a monumentelor istorice”, a mai spus Negoi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3078 secunde