Ședință la CJC. Se stabileşte bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului Constanţa pe 2024

527
Ședință la CJC. Se stabileşte bugetul de venituri şi cheltuieli al judeţului Constanţa pe 2024 - sus-1707065185.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, i-a convocat pe aleşii judeţeni în şedinţă extraordinară pentru data de joi, 8 februarie. Pe ordinea de zi se află 22 de proiecte de hotărâre care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.

În primul rând există multe proiecte care fac referire la bugetul de venituri şi cheltuieli al mai multor instituţii care aparţin de Consiliul Judeţean Constanţa. Aşa cum era de aşteptat se va vota proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Constanța pe anul 2024.

Este vorba despre o sumă de 738.849.790 lei care reprezintă veniturile bugetului şi de suma 849.150.780, care reprezintă cheltuielile judeţului. Diferenţa de 110.300.990 se finanţează din excedentul bugetar rezultat la încheierea anului 2023 şi va fi utilizată pentru secţiunea de dezvoltare a judeţului.

Apoi se va vota aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 pentru Direcția de Pază a Județului Constanța, dar şi aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2024, pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanţa.

În continuare, aleşii judeţeni vor mai vota proiectul privind Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța pentru anul 2024, dar în acelaşi timp îşi vor îndrepta atenţia către aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2024, pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”.

Rămânând în zona de cultură, consilierii judeţeni vor vota şi proiectele privind aprobarea Bugetului de cheltuieli pe anul 2024, pentru Biblioteca Județeană „I.N.Roman” Constanţa şi aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2024, de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de mare”.

Totodată, pe ordinea de zi se mai află şi proiectele de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2024, pentru Muzeul de Artă Constanţa, aprobarea bugetului pe anul 2024, pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanţa şi aprobarea bugetului pe anul 2024, pentru Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanţa.

Unul dintre proiectele importante aflate pe ordinea de zi este proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2024 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Şedinţa va avea loc în format fizic, vineri, cu începere de la ora 10:00 în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4122 secunde