Aleşii judeţeni au votat mai multe proiecte legate de mediul social, dar şi de cel cultural

686
Aleşii judeţeni au votat mai multe proiecte legate de mediul social, dar şi de cel cultural - cjc-sedinta-2023-1702654191.jpg

Articole de la același autor

Consilierii judeţeni s-au reunit vineri, 15 decembrie 2023, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 43 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Dintre acestea, un număr de trei proiecte de hotărâre au fost retrase de pe ordinea de zi, respectiv proiectul de hotărâre cu numărul 316/08.12.2023 privind aprobarea Organigramei și a Statului de Funcții ale aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța, proiectul cu nr. 273/02.11.2023 privind actualizarea Programului de transport public județean de persoane prin curse regulate 2022-2028 și proiectul de hotărâre cu numărul 294/06.12.2023 privind aprobarea Organigramei, Statutului de Funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare pentru Direcția Generală de Evidență a Persoanelor Constanța.

De asemenea, pe parcursul dezbaterilor au mai fost retrase proiectele de hotărâre nr. 298/06.12.2023 privind stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța începând cu data de 1 ianuarie 2024 și proiectul nr. 312/08.12.2023 privind adoptarea noii Organigrame și a Statului de funcții ale societății Drumuri Județene Constanța S.A.

Măsurile de disciplină economico-financiară instituite prin Legea Nr. 296 din 26 octombrie 2023, referitoare la măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, au avut un impact semnificativ asupra structurii organigramei și statutului de funcții în cadrul instituțiilor subordonate CJC. În consecință, mai multe proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi a ședinței de vineri au vizat aprobarea Organigramei, Statutului de funcții și Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Persoanele adulte cu dizabilități, în atenția consilierilor județeni

Reorganizarea personalului instituției a fost necesară pentru a îmbunătăți eficiența activității și pentru a preveni apariția disfuncționalităților în cazul a șapte instituții subordonate Consiliului Județean Constanța. Este vorba despre Muzeul de Artă Populară Constanța, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța "Căluțul de Mare", Biblioteca Județeana „I. N. Roman” Constanța, Muzeul de Artă Constanța, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și Unitatea de Asistență Medico-Socială.

Această reorganizare a inclus preluarea unor birouri și redenumirea lor în cadrul unor compartimente, în paralel cu desființarea altor compartimente și reducerea automată a numărului de posturi de conducere. În majoritatea cazurilor a fost menținut numărul total de posturi aprobate anterior.

Pe ordinea de zi s-au aflat şi proiectele cu privire la aprobarea înființării serviciilor sociale cu cazare Locuințe protejata (Maxim) pentru persoane adulte cu dizabilități în localitățile Topraisar, Negru Vodă și Băneasa, precum și aprobarea Regulamentului de Organizare si Funcționare al acestora. Pentru a implementa procesul de dezinstituționalizare și a transfera beneficiarii din instituțiile cu peste 50 de beneficiari în cadrul infrastructurii sociale de tip familial, precum locuințe protejate și centre de zi în comunitate, este esențial ca acest transfer să fie însoțit obligatoriu de dezvoltarea serviciilor menite să faciliteze integrarea și participarea activă în comunitate. Aceste măsuri au ca obiectiv principal asigurarea unei tranziții către un mediu de viață comunitar, oferind sprijinul necesar pentru ca fiecare individ să-și atingă potențialul maxim și să ducă o viață independentă și satisfăcătoare.

Alte două proiecte de hotărâre au vizat închiderea a două servicii sociale fără cazare: Centrul de Zi pentru Copii cu Autism și Centrul de Zi de Recuperare din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Orizont. Urmare a finalizării lucrărilor de execuție la Centrul de Zi de Recuperare Constanța din cadrul C.S.C. Orizont Lumina, serviciul social fără cazare a devenit funcțional începând cu luna ianuarie 2023. Astfel, noul serviciu social a preluat activitatea celor două centre închise și oferă servicii copiilor cu dizabilități din comunitate, dar și din serviciile sociale cu cazare aflate în subordinea DGASPC Constanța.

Şedinţa s-a desfăşurat în format fizic în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.626 secunde