Consiliul Judeţean Constanţa, undă verde pentru construirea Spitalului de Pediatrie „Mama și Copilul”!

1420
Consiliul Judeţean Constanţa, undă verde pentru construirea Spitalului de Pediatrie „Mama și Copilul”! - cjc-spital-1700750008.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța a organizat, joi, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, o conferinţă de presă cu ocazia semnării contractului de servicii de proiectare (faza PT), asistență tehnică și execuție aferente proiectului „Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța”.

În urma finalizării procedurii de achiziție publică pentru serviciile de proiectare (faza PT), asistență tehnică și execuție aferente proiectului, derulată în perioada aprilie – septembrie 2023, operatorul economic câștigător a fost desemnat Asocierea Cocelex SRL – Concelex Engineering SRL – Palex Construcții Instalații SRL –Concrete & Design Solutions SRL, acesta fiind confirmat inclusiv de decizia favorabilă a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

În cadrul conferinței de presă, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu vicepreședintele Petre Enciu și directorul general al Direcției Generale de Proiecte din cadrul CJC, Elena Georgescu, au prezentat informații pe larg cu privire la evoluția acestui proiect, inclusiv detalii relevante despre termenele implicate și informații despre constructor.

„După o competiție acerbă și un lung proces în care, au fost depuse eforturi constante și s-a luptat cu toate argumentele pentru a susține la finanțare acest obiectiv, astăzi (n.r. joi) suntem cu toții martorii unei etape deosebit de importante în dezvoltarea comunității noastre. Am ajuns în această etapă datorită unui studiu de fezabilitate desăvârșit și a unei documentații fundamentate foarte bine, concretizată într-un caiet de sarcini care nu a lăsat loc de echivoc. Îi avem alături pe cei care vor transpune în realitate acest obiectiv așteptat de foarte mulți ani de comunitatea constănțeană. Le strângem mâna ferm și ne bazăm pe experiența dumnealor în construirea de infrastructură sanitară similară. Totodată, îi asigur că această instituție va fi un partener de nădejde în perioada următoare. Următoarele nouă luni vor fi dedicate etapei de proiectare, iar restul perioadei, până în iunie 2026, va fi alocată execuției. Împreună, vom construi nu doar infrastructură, ci și un viitor mai bun pentru comunitatea noastră”, a declarat Mihai Lupu.

Valoarea contractului pentru serviciile de proiectare (faza PT), asistență tehnică și execuție aferente proiectului este de 402.457.965,59 lei fără TVA, iar termenul de finalizare al investiției este iunie 2026.

Contractul de finanțare a fost semnat la data 20 aprilie 2023, având o valoare totală de 866.841.334,72 lei cu TVA din care 5% reprezintă valoarea contribuției proprie a beneficiarului (43.342.066,74 lei cu TVA).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4115 secunde