Aleşii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia, pe ordinea de zi

412
Aleşii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia, pe ordinea de zi - fond-sedinta-cjc-1706439682.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, i-a convocat pe aleşii judeţeni în şedinţă ordinară pentru data de marţi, 30 ianuarie. Pe ordinea de zi se află 13 proiecte de hotărâre care urmează să fie analizate şi apoi votate de către aceştia.

Primul proiect face referire chiar la sediul Palatului Administrativ din Constanţa. Acesta ar urma să fie trecut din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Constanţa.

Învăţământul special din judeţul Constanţa este şi el în vederea consilierilor judeţeni, astfel că pe ordinea de zi există şi proiectul de hotărâre privind organizarea rețelei școlare de învățământ special din județul Constanța, pentru anul școlar 2024-2025.

Compania RAJA este una extrem de importantă pentru bunul mers al lucrurilor în judeţul nostru, aşa că aleşii judeţeni vor vota şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de investiții aferent activelor date în concesiune S.C. „RAJA”S.A. de către U.A.T. Județul Constanța care se finanțează din Fondul II D pe anul 2024.

Ca de fiecare dată ,CJC este foarte atent şi la instituţia Protecţiei Copilului, astfel că marţi se va vota şi proiectul de hotărâre privind modificarea componenței Comisie pentru Protecția Copilului Constanța până la data de 30.06.2024.

Ca în orice alt oraş şi în Constanţa există multe persoane cu dizabilităţi şi în acest sens consilierii judeţeni vor vota şi proiectul privind planurile de restructurare revizuite pentru serviciile sociale cu cazare destinate persoanelor adulte cu dizabilități. De-a lungul timpului s-a tot vorbit despre reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia, care se află în subordinea CJC. De această dată, pe ordinea de zi a şedinţei se află şi proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia”.

Consilierii judeţeni au fost întotdeauna atenţi şi la situaţia elevilor din Constanţa. Drept urmare, aceştia vor vota marţi proiectul de hotărâre privind aprobarea valorii unitare lei/kilometru aferentă sumei forfetare lunare și pentru aprobarea sumei forfetare pe zi, acordată elevilor din județul Constanța care sunt școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu și nu beneficiază de existența serviciilor de transport public.

Proiectul de hotărâre privind planul anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța, pentru anul 2024 se află şi el pe ordinea de zi.

De foarte mult timp se discută despre înfiinţarea unui centru de dezalcoolizare şi recuperare a persoanelor cu probleme de acest gen în comuna Băneasa. Ca acest lucru să fie posibil aleşii judeţeni vor vota marţi şi proiectul de hotărâre privind aprobarea transmiterii unei solicitări Consiliului Local al Comunei Băneasa pentru efectuarea demersurilor necesare privind trecerea unui bun imobil, proprietate publică a UAT Comuna Băneasa, din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța.

Şedinţa de marţi se va desfăşura în format de videoconferinţă şi va începe la ora 10:00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5659 secunde