Senatorul Chiru cere explicații ministrului Energiei pe tema gigacaloriei de la Constanța

217
2
Senatorul Chiru cere explicații ministrului Energiei pe tema gigacaloriei de la Constanța - chirusenat1-1380721193.jpg

Articole de la același autor

Senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat o interpelare ministrului Energiei, Constantin Niță, pe tema reducerii prețului la gigacalorie pentru constănțeni. 

Parlamentarul atrage atenția asupra faptului că pe locuitorii Constanței îi așteaptă încă o iarnă în care vor da aproape toți banii câștigați pentru a plăti agentul termic, fără a beneficia de niciun fel de ajutor din partea Guvernului.

"Vă este cunoscut foarte bine faptul că la Constanța se plătește cea mai scumpă gigacalorie din toată țara, în timp ce gazele se extrag din curtea constănțenilor. De asemenea, vă este cunoscut și faptul că, pe timpul guvernului Emil Boc, administrația locală condusă de Mazăre a venit cu o serie de critici, printre care faptul că la Constanța, prețul mare se datorează lipsei fondurilor din partea guvernului. Având în vedere că vine a doua iarnă de când USL este la guvernare, prețul la gigacalorie încă este cel mai mare din țară, ba chiar a fost majorat retroactiv în primăvara acestui an", se spune în textul interpelării.

Chiru a mai atras atenția că, în prag de sosire a iernii, a văzut declarații care confirmă că prețul la gigacalorie la Constanța rămâne, anul acesta, la fel ca anul trecut.

"Întrucât USL-ul are astăzi în Parlament 70% și o coaliție guvernamentală solidă, iar primarul Constanței face parte din USL, este normal să îi dați o mână de ajutor și să rezolvați această problemă stringentă pentru constănțeni care, în loc să se încălzească, se frig la portofel", a mai adăugat senatorul Chiru.

În final, parlamentarul constănțean a adresat trei întrebări. Astfel, el dorește să afle dacă există posibilitatea ca municipiul Constanța să plătească mai puțin la gigacalorie, ce măsuri va lua guvernul USL pentru reducerea prețului la gigacalorie, pentru constănțeni și de ce nu se oferă CET-urilor gaze la preț de producție internă, așa cum s-a procedat în cazul firmei austriece OMV. 

Comentează știrea

Cetatenul
2 octombrie 2013
Gigacaloria

Domnule Chiru iti spun eu informatia fundamentala! CET-ul produce cu 170 lei Gigacaloria! RADET-ul o dubleaza! CET-ul apartine inca de ELCEN Bucuresti! RADET-ul de primaria! Deja conducerea de la CET cu acordul ELCEN Bucuresti a fost schimbata rapid! Si sunt oamenii domnului Mazare! Asta este informatia obiectiva si sintetica! Mai departe comentati!

ionica
2 octombrie 2013
gigacaloria..

Oprescu a reusit ptr.ca are sange-n instalatie ! El a refuzat sa continue politica lui BOC ,mai ales la pretul gigacaloriei ! La Constanta se confirma ,ca-n majoritatea cazurilor ,continuarea politicilor BOC ! Sa intelegem deci ca ele erau nu bune ci foarte bune..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5051 secunde