Situaţie incertă cu privire la comunele din județul Constanța rămase fără primari. "Nu ne interesează"

549
Situaţie incertă cu privire la comunele din județul Constanța rămase fără primari.

Articole de la același autor

Patru unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa au intrat în anul 2023 fără primari la cârmă. Este vorba despre localităţile Adamclisi, Mihai Viteazu, Dobromir şi Nicolae Bălcescu. Întrebarea care ne macină pe toţi este: când vor fi organizate alegeri pentru postul de primar în aceste comune?

În comuna Adamclisi, primarul Dorina Cicilia Şerbănescu a decedat în luna noiembrie a anului 2021 şi astfel localitatea este condusă de viceprimarul Ion Dumitru. Acesta a declarat în mai multe rânduri pentru „Cuget Liber“ că se ocupă în prezent de destinele comunei şi va încerca să ducă toate proiectele la bun sfârşit. Ion Dumitru a precizat că, în cazul unor alegeri, nu ştie dacă va candida pentru funcţia de primar, dar spune că mai are timp să se gândească.

La Dobromir, primarul Iusein Visel a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru faptul că în perioada 2008-2012 ar fi profitat de funcţia sa pentru a obţine ilegal bani, pentru el şi pentru rudele sale, cât şi pentru a vinde terenuri şi utilaje agricole. Procesul a durat 6 ani, acesta începând în 2015, astfel că din 2021 comuna a rămas fără edil. Atribuţiile acestuia au fost preluate de către viceprimarul Ismail Sebai. Contactat de echipa „Cuget Liber“, Ismail Sebai nu a răspuns la telefon, astfel că nu ştim care este părerea sa în legătură cu eventualele alegeri pentru postul de primar în localitate.

În comuna Nicolae Bălcescu, după ce magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa l-au condamnat definitiv pe edilul Dumitru Timofte la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi instigare la fals intelectual, a rămas la conducere viceprimarul Constantin Lucian, care face parte din PSD. Acesta a avut un dialog foarte scurt cu echipa „Cuget Liber“, în urma căruia nu pare interesat de alegerile care ar trebui organizate.

„Nu ştim absolut nimic. Probabil că cei de la Instituţia Prefectului ar trebui să ne anunţe în legătură cu aceste alegeri. Eu sunt viceprimar cu atribuţii de primar în această comună. Nu m-a elucidat nimeni în legătură cu acest subiect. Nu ne interesează acest subiect, ca să înţelegeţi. Nu am întrebat pe nimeni şi nici nu am de gând să întreb”, a spus Constantin Lucian.

Viceprimarul cu atribuţii de primar a vorbit şi despre puţinele proiecte pe care trebuie să le gestioneze până la finalizarea mandatului său.

„Avem aprobat un tronson de asfaltare şi vom reabilita şcoala din Dorobanţu şi vom face acolo şi pistă de biciclete. Avem aceste proiecte depuse, s-au aprobat toate actele. Urmează documentaţia tehnică la ele cum ar fi proiectarea, licitaţiile şi apoi execuţia. Tronsonul de asfaltare a ieşit la licitaţie, iar în martie cel târziu ne apucăm de treabă. În cazul în care se vor organiza alegeri, eu nu voi candida. Nu mă interesează”, ne-a spus Constantin Lucian.

Comuna Mihai Viteazu a rămas fără primar în luna noiembrie a anului trecut, după decesul edilului Gheorghe Grameni. În acest moment, de proiectele care sunt în desfăşurare se ocupă viceprimarul Paul Cristian Olaru, căruia nu am putut să îi luăm un punct de vedere pentru că nu a putut fi contactat.

Sunat de echipa „Cuget Liber“, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa, a explicat din nou, dacă mai era nevoie, că nu se cunoaşte nicio noutate cu privire la eventualele alegeri care vor avea loc pentru funcțiile de primar în aceste comune.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5012 secunde