Prefectul Silviu Coşa, vizită la Centrul Fundaţiei Baylor Marea Neagră

153
Prefectul Silviu Coşa, vizită la Centrul Fundaţiei Baylor Marea Neagră - prefectvizita-1668108425.jpg
Centrul de Excelență Clinică al Fundației Baylor Marea Neagră a primit, joi, vizita prefectului judeţului Constanţa, Silviu Coşa. Departe de a fi o vizită pur protocolară, întâlnirea a demonstrat un interes deosebit al oficialului local pentru proiectele și programele fundației.

Vizita a inclus o prezentare extinsă a facilităților, echipei și serviciilor. Prefectul a discutat în amănunt despre serviciile medicale, psihosociale și de navigare în sistemul public de sănătate cu membrii echipei, medici specialiști, specialiști în psihologia sănătății, asistenți medicali, personal din departamentele de suport.

Pe parcursul vizitei, Silviu Coşa a solicitat informații despre felul în care serviciile pe care le oferă Centrul de Excelență Clinică Baylor au schimbat destine, prin ajutarea familiilor care trăiesc cu HIV să aibă copii sănătoși, prin prevenirea complicațiilor și apariției altor boli cronice în rândul pacienților sau prin schimbarea atitudinii față de boală și tratament.

Prefectului i-au fost prezentate atât programul de investiții din perioada 2001 – 2021, cât și cheltuielile cu principalele programe ale fundației. Acestea au permis ca de-a lungul timpului peste 100 de mii de persoane să fie testate, peste 5.000 de pacienți să primească servicii directe și peste 5.000 de cadre medicale, psihologi și profesori să fie pregătiți de fundație pentru a avea abilități de lucru cu persoanele care trăiesc cu boli cronice.

„Pot spune că, în urma vizitei de azi (n.r. joi) la Centrul de Excelență Clinică, am o perspectivă foarte clară asupra nevoilor persoanelor care trăiesc cu hepatite cronice sau cu HIV și, în egală măsură, asupra serviciului extrem de util pe care îl face Fundația Baylor Marea Neagră comunității locale de peste 20 de ani”, a declarat Coşa.

„Apreciez ca foarte onorant interesul pe care prefectul Silviu Iulian Coșa îl arată organizației noastre. Atunci când reprezentanții autorităților locale percep contribuția Fundației Baylor la sănătatea publică din Dobrogea, vizibilitatea nevoilor pacienților noștri crește. Acești oameni ies din anonimat, nu doar prin implicarea noastră, dar și prin vocea pe le-o poate da un factor cheie, cum ar fi Instituția Prefectului din Constanța. Sunt convinsă că de astăzi pacienții au câștigat un aliat important”, a declarat şi Ana-Maria Schweitzer, director executiv al fundației.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7907 secunde